Mezar başına ağaç dikilir mi?

İçindekiler:

  1. Mezar başına ağaç dikilir mi?
  2. Mezara zeytin ağaç dikilir mi?
  3. Mezarın üstünde neden ot bitmez?
  4. Mezarlıktan bir şey yemek günah mı?
  5. Mezar çökmesi ne anlama gelir?
  6. Mezarlığa girerken nasıl selam verilir ne demektir?

Mezar başına ağaç dikilir mi?

Ağaç dikmek, insanlığa hizmettir diyen Müftü Yılmaz, Peygamber Efendimiz'in (SAV) mezarlıklara ağaç dikme konusundaki hadislerini de hatırlattı. İl Müftüsü Aytekin Yılmaz, "Peygamber Efendimiz, mezarlığa dikilen her ağacın, mezarda yatanlar için rahmete vesile olacağını ifade etmiştir.

Mezara zeytin ağaç dikilir mi?

Bölgemizin en önemli geçim kaynağı. Zeytin dikmek, Osmanlı'dan günümüze kadar yaşattığımız bir gelenek. Her yerde, mezarlıklara serviler, meyve ağaçları dikilir; bizde zeytin dikiliyor" dedi.

Mezarın üstünde neden ot bitmez?

Mezarlıktaki kuru ot ve ağaçlar kesilmez veya toplanmazsa telef olacaklardır. Allah Teala ise yeryüzündeki nimetlerini insanlar yararlansınlar diye yaratmıştır. Bu itibarla mezarlıktaki kurumuş ot ve ağaçlar toplanıp kesilebilir.

Mezarlıktan bir şey yemek günah mı?

Mezarlıklarda bulunan meyvelerde ise insan bilmediği bir yerden yememesi lazım. ... Dolayısıyla mezarın üzerine veya mezarın hemen bitişiğinde ise yenmemelidir. Ağaç mezarlığın etrafındadır belediyenin bir hizmeti olarak anlaşılıyordur. Veya vakfın kurumun, derneğin bu şekilde olursa meyvenin yenmesinde bir mahzur yoktur.

Mezar çökmesi ne anlama gelir?

mezara naaşın gömülmesinin akabinde zamanla tahtaların çürümesinden mütevellit toprağın hazneye (sapma da denir) dolması ile mezarın üstündeki toprağın çökmesi olayı. bazı mezarlarda neden çökme olmuyor diye soranlar için de mezara tahta yerine mermer ya da briket konulmasından dolayı diyebiliriz.

Mezarlığa girerken nasıl selam verilir ne demektir?

Kabirleri ziyaret eden kimse, kıbleye veya ölülerin yüzüne karşı dönerek " es Selâmu aleyküm yâ ehlel kubûr. Ve innâ inşâallahu biküm le-lâhikûn " (Ey kabir halkı! Allah'ın selâmı üzerinize olsun. İnşâallah biz de size (bir gün) kavuşacağız.)