Hamileyken asitli içecekler içilir mi?

İçindekiler:

  1. Hamileyken asitli içecekler içilir mi?
  2. Soda hamileyken içilir mi?
  3. Hamileler meyveli soda içebilir mı?
  4. Hamile bir kadın kola içerse ne olur?
  5. Gebelikte soda bebeğe kilo aldırır mı?

Hamileyken asitli içecekler içilir mi?

Asitli ve gazlı içecekler, aslında sindiremeyip atılacak besinlerin de parçalanarak depolanmasına sebep olduğundan, fazla kilo alımında ciddi rol oynarlar. Fit ve sağlıklı bir gebelik için bu içeceklerden uzak durulması gerekiyor.

Soda hamileyken içilir mi?

Halk arasında yanlış olarak hamilelikte maden suyu ya da soda tüketiminin zararlı olduğu şeklinde bir kanı bulunur. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Caner Sönmez'e göre sodalar ve özellikle maden suları mineraller bakımından oldukça zengin olmaları nedeniyle hamilelikte tüketilmeleri faydalıdır.

Hamileler meyveli soda içebilir mı?

Hamilelikte diğer asitli içecekler zararlı olduğu gibi meyveli gazozlar da sakıncalıdır. Bunun yerine uzmanlar hamilelerin sade soda içmelerini önermektedir.

Hamile bir kadın kola içerse ne olur?

Gebelik sürecinde kola tüketimi düşük sorunu yaşanmasına da yol açabilir. Düşük riskine karşı ise bu süreçte kola tüketimi önerilmemektedir. Ayrıca yüksek miktarda kafein tüketen anne adaylarında bebeğin ölü doğması sorunu da yaşanabilir. Gebelik döneminde vücuda giren kafeinin dışarıya atılması çok zordur.

Gebelikte soda bebeğe kilo aldırır mı?

Hamillelikte maden suyu tüketimi bebeğe kilo aldırmaz. Sadece içimizi ferahlatır ve mineral alımımıza destek olur. Hamilelikte bebeğin gelişimi için ne tüketmeli konulu yazımızı aşağıdaki bağlantıya tıklayarak inceleyebilirsiniz.