İşten istifa edenler işsizlik maaşı alabilir mi?

İçindekiler:

  1. İşten istifa edenler işsizlik maaşı alabilir mi?
  2. Evlilik nedeniyle işten ayrılan işçi işsizlik maaşı alabilir mi?
  3. Arabuluculuk belgesi ile işsizlik maaşı alınır mı?
  4. Arabuluculuk ücreti gider yazılır mı?
  5. Arabulucuya başvuru fesih sayılır mı?
  6. Evlilik nedeniyle işten ayrilma dilekçesi ne zaman verilir?

İşten istifa edenler işsizlik maaşı alabilir mi?

İstifa eden, emeklilik nedeniyle işten ayrılan, yaş dışı diğer şartları tamamlayarak istifa eden işçi prim şartlarını sağlasa da işsizlik maaşı alamaz. ... Bu istisna kısa çalışma ödeneği alan kişilerin işsizlik maaşı alması için fesih şartını ortadan kaldırmış oluyor.

Evlilik nedeniyle işten ayrılan işçi işsizlik maaşı alabilir mi?

Evlilik sebebi ile işten ayrılmak kıdem tazminatına hak kazandırabiliyor. Ancak kişi, evlilik nedeniyle işten kendi isteğiyle ayrılmış olacağı için işsizlik ödeneğinden yararlanamıyor.

Arabuluculuk belgesi ile işsizlik maaşı alınır mı?

Samsun'da çalışmış bir işçi işyerinden ayrıldıktan ve arabuluculuk görüşmesi yaptıktan sonra işsizlik maaşı almak için; işveren ile Arabuluculuk toplantısında kendisine Kıdem Tazminatı ya da İhbar Tazminatı ödenmesi noktasında anlaşırsa işsizlik maaşı alabilir.

Arabuluculuk ücreti gider yazılır mı?

Arabulucu, arabuluculuk süreci başlamadan önce arabuluculuk teklifinde bulunan taraf veya taraflardan ücret ve masraf isteyebilir. Bu fıkra uyarınca alınan ücret arabuluculuk süreci sonunda arabuluculuk ücretinden mahsup edilir. Arabuluculuk sürecinin başlamaması halinde bu ücret ve masraf iade edilmez.

Arabulucuya başvuru fesih sayılır mı?

Arabuluculuk anlaşmalarında düzenlenen hususlara ilişkin olarak dava açılmasının ve mahkemede esasa ilişkin bir inceleme yapılmasının mümkün olmaması karşısında, 4857 sayılı İş Kanun'un “Geçersiz sebeple yapılan feshin sonuçları” başlıklı 21'inci maddesi uyarınca; arabuluculuk faaliyeti sonunda işçinin işe ...

Evlilik nedeniyle işten ayrilma dilekçesi ne zaman verilir?

Kadın işçi eğer evlendikten sonra ayrılmayı düşünüyorsa evlendiği tarihten itibaren 1 yıl içinde iş sözleşmesini feshetmesi ve kıdem tazminatını işverenden talep etmesi gerekiyor. Aksi halde bu haktan yararlanamıyor.