Bir maddenin kaynama sıcaklığı neye bağlıdır?

İçindekiler:

  1. Bir maddenin kaynama sıcaklığı neye bağlıdır?
  2. Sıcaklık arttıkça kaynama noktası artar mi?
  3. Sıcaklık arttıkça sıvının buhar basıncı artar mı?
  4. Sıcaklık arttıkça viskozite artar mı?
  5. Viskoziteyi etkileyen faktörler nelerdir?

Bir maddenin kaynama sıcaklığı neye bağlıdır?

Açık hava basıncı: Kaynama sıcaklığı ve açık hava basıncı arasında doğru orantı vardır. Açık hava basıncı arttıkça kaynama sıcaklığı da artar. Buna bağlı olarak yükseklere çıkıldıkça dış basınç düştüğünden sıvıların kaynama sıcaklıkları da düşer. 2. Sıvının cinsi: Kaynama sıcaklığı sıvının cinsine bağlı olarak değişir.

Sıcaklık arttıkça kaynama noktası artar mi?

Buharlaşma ısısı maddenin ayırt edici bir özelliğidir; her madde için farklıdır. Madde sıvı haldeyken ısı verilince sıcaklığı artıyor. Kaynama noktasına (Tkaynama) ulaştığında maddeye ısı verilmesine rağmen maddenin sıcaklığı değişmiyor, ama kaynamaya başlıyor.

Sıcaklık arttıkça sıvının buhar basıncı artar mı?

Bu faktörlerden en bilineni ve en fazla etkiye sahip olanı, olan sıcaklık arttıkça buhar basıncı da artmaktadır. ... Bir örmek vermek gerekirse; suyun 0°C sıcaklıkta sahip olduğu buhar basıncı 4.

Sıcaklık arttıkça viskozite artar mı?

Sıvılarda, moleküller arasındaki ilave kuvvetler önemli hale gelir. ... Dolayısıyla, sıvılarda: Viskozite basınçtan bağımsızdır (çok yüksek basınçlar hariç) ve. Viskozite, sıcaklık arttıkça azalır (örneğin, sıcaklık 0 °C den 100 °C çıktığında, suyun viskozitesi 1.

Viskoziteyi etkileyen faktörler nelerdir?

1- Moleküller Arasındaki Çekim Kuvveti Bir sıvının molekülleri arasındaki çekim kuvveti ne kadar büyükse, viskozitesi o kadar yüksek olur. Eğer sıvının molekülleri arasındaki çekim kuvveti düşükse bu sıvının viskozitesi düşük olur ve sıvı daha kolay akar.