Kredi kartı son ödeme tarihi 3 gün geçerse ne olur?

İçindekiler:

  1. Kredi kartı son ödeme tarihi 3 gün geçerse ne olur?
  2. Kredi kartı 3 ay asgari ödeme yapılmazsa ne olur?
  3. Kredi kartının son kullanma tarihi geçerse ne olur?
  4. Kredi kartı 2 ay asgari ödeme yapılırsa ne olur?

Kredi kartı son ödeme tarihi 3 gün geçerse ne olur?

Eğer kredi kartınızın son ödeme tarihini 30 güne kadar geçirdiyseniz bu gecikme, kredi notunuzu hemen düşürmez ve sıradan gecikmeler olarak işlenir. Kredi kartınızın son ödeme tarihini 30 gün geçirdiğiniz takdirde idari takip süreci başlatılır. Bu süreçte kredi notunuz düşer fakat hala kara listeye alınmazsınız.

Kredi kartı 3 ay asgari ödeme yapılmazsa ne olur?

İdari Takip: 2 dönem üst üste asgari ödeme tutarının ödenmemesi haline banka kredi kartını idari takibe alır. 3 ay olan idari takip sürecinde asgari ödeme yapılmaması durumunda kart kullanıma ve nakit çekime kapatılır. Gecikme kart sahibinin kredi notuna yansıtılır.

Kredi kartının son kullanma tarihi geçerse ne olur?

Son kullanma tarihinin geçmesi kredi kartının iptali anlamına gelmemektedir. Hatta bazı bankalar kullanmayan kredi kartlarının son güncelleme tarihi gelmiş olsa bile kartları güncellemektedir. Kredi kartlarını 180 gün aktif olarak kullanmazsanız kart aidatı da alınmayacaktır.

Kredi kartı 2 ay asgari ödeme yapılırsa ne olur?

İki ay asgari tutarın üst üste ödenmemesi durumunda kredi kartı kullanıma, bir takvim yılı içerisinde üç defa geç ödenmesi durumunda ise nakit kullanıma yasal olarak banka tarafından kapatılabiliyor. Detaylı bilgi için kredi kartı borcu ödenmezse ne olur yazımızı inceleyin.