Arının fiyatı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Arının fiyatı ne kadar?
  2. Bir kovan arı ne kadar bal verir?
  3. Paket arı nedir?
  4. Koloni satın alırken hangi hususlara dikkat edilmelidir?
  5. Arı kovandan ne kadar uzaklaşır?
  6. Arı en fazla kaç km gider?
  7. Arılar kaç kilometre?

Arının fiyatı ne kadar?

Bu yıl çıtalı arının fiyatını 80 TL olarak belirlediklerini kaydeden Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, “Türkiye'de 6 yıldır arı fiyatlarını Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği olarak biz belirliyoruz. Bu yıl çıtalı arı fiyatını 80 TL olarak belirledik.

Bir kovan arı ne kadar bal verir?

Arıcılara Kurs: 1 Kovandan 30 Kilo Bal Alınabilir.

Paket arı nedir?

Paket arı Erken ilkbaharda gelişimleri geç olan,arı ırklarında (Kafkas ırkı)takviye amaçlı kullanılmak üzere veya gelişimi geç olan, iklim şartları sert geçen bölgelerde kullanılmak üzere çerçeveli veya silkme arı diye hitap ettiğimiz genç sağlıklı arılardan lojistik amaçla ,Akdeniz bölgesinden özel araçlarla Türkiye' ...

Koloni satın alırken hangi hususlara dikkat edilmelidir?

Kolonilerinizi alacağınız arıcının yerli bal arısı ırkıyla çalışmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü yerli bal arısı ırkları yaşadıkları bölgenin iklimine, çiçeklerine, arı zararlılarına uyum sağladıkları için size koloni yönetiminde yerli olmayan ırkların göre zorluk çıkarmayacaklardır.

Arı kovandan ne kadar uzaklaşır?

Bir kovan arı yarım kiloluk bal için 88 km kadar uçar.

Arı en fazla kaç km gider?

Yapılan araştırmalarda bir arının 11.5 km mesafeye gidip geldiği tespit edilmiştir. Aslında bu mesafe oldukça uzundur. Ayçiçeği gibi bazı tarla bitkilerinde saf tohumluk üretimi için özel çeşitlerde arıların 6.5 km civarında uçtuğu hesap edilir.

Arılar kaç kilometre?

Bombus Pratorum: 1 – 1,4 cm Arı/Uzunluk