Sigortası olmayan araç ne olur?

İçindekiler:

  1. Sigortası olmayan araç ne olur?
  2. Sigortası olmayan araç cezası ne kadar?
  3. Sigorta yapılmazsa ne olur?
  4. Aracın zorunlu trafik sigortasında olmadığı tespit edilirse yetkililerce hangi cezai işlem uygulanır?
  5. Trafik sigortası 1 hafta geçerse ne olur?

Sigortası olmayan araç ne olur?

Zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan araç sürücüleri tespit edildiği takdirde ceza ödemek zorunda kalmaktadır. ... Kısacası trafik sigortası olmadan trafiğe çıkan araç çevirmeye yakalandığında araç bağlanmaktadır. Araç bağlandıktan sonra sürücünün yapması gereken en önemli şey araca trafik sigortası yaptırmaktır.

Sigortası olmayan araç cezası ne kadar?

Trafik sigortası cezası 2021 yılında 144 TL olarak uygulanır. Yazılan ceza için araç sahiplerine 15 günlük yasal bir ödeme süresi tanınır. Eğer araç sahipleri bu süre zarfında kendilerine yazılan cezanın tamamını nakit olarak ödemek isterse %25 oranında indirim uygulanır ve ödenecek bedel 108 TL'ye iner.

Sigorta yapılmazsa ne olur?

Türkiye genelinde güvence sağlayan ve zorunlu olan trafik sigortası yaptırılmazsa, araç sahibi para ya da trafikten men cezası ile cezalandırılır. Bunun yanında trafik sigortası olmayan ya da zamanında yenilenmeyen araç sahibi, trafikte yakalanırsa doğrudan trafikten men edilir.

Aracın zorunlu trafik sigortasında olmadığı tespit edilirse yetkililerce hangi cezai işlem uygulanır?

Sigortası bulunmayan aracınız ile trafiğe çıkmanız halinde, trafikte yapılan çevirmeler sırasında yetkililerin aracınızı bağlama hakları vardır. 2019'da ödeyeceğiniz zorunlu trafik sigortası cezası 108 TL'dir. Ancak trafik sigortası para cezası erken ödendiği takdirde indirim uygulanmaktadır.

Trafik sigortası 1 hafta geçerse ne olur?

Zorunlu trafik sigortası poliçesi, yaptırılmazsa ya da yenileme süresi dolduğu halde yenilenmezse uygulanan ceza sistemi, gecikme cezası adı altında uygulanır. Bu ceza, farklı yaptırım uygulamaları ile işleme alınabilmekte olup genel olarak; sigortalı araç sahibi ya para cezasına çarptırılır ya da trafikten men edilir.