Aşil tendon ağrısı neden olur?

İçindekiler:

  1. Aşil tendon ağrısı neden olur?
  2. Tendom ağrısına ne iyi gelir?
  3. Aşil tendonu nereye tutunur?
  4. Tendom iltihaplanması ne iyi gelir?
  5. Aşil tendonu oluşturan kaslar nelerdir?

Aşil tendon ağrısı neden olur?

Aşil Tendiniti Neden Olur? Aşil tendiniti oluşumunda doğrudan bir yaralanma söz konusu değildir. Temelinde aşil tendonunun zorlanması vardır. Aşil tendinit nedenlerini, aşırı kullanım, aniden aktivite düzeyini arttırma, sürekli topuklu ayakkabı kullanma ve aşırı kilo şeklinde sıralayabiliriz.

Tendom ağrısına ne iyi gelir?

İlk 48-72 saat boyunca her seferinde 10-15 dakika olmak üzere saatte 1 veya 2 kez buz veya soğuk paketler uygulanır. Yardımcı olduğu sürece buz kullanmaya devam edilir. Günlük yaşantıyı veya gece uykusunu bozan ağrı varsa basit ağrı kesiciler alınır. Sertliği önlemek için nazik egzersizler ve esneme yapılır.

Aşil tendonu nereye tutunur?

Aşil tendonu, bacağın baldır kaslarının büyük tendonu, ayak bileğinin arkasında topuğa tutunur. Aşil tendonu iltihabına Aşil tendiniti denilmektedir. Baldırın arka bölümündeki kas grubunun topuk kemiğine birleşmesini sağlayan yapıya Akhilleus'un öyküsünden esinlenilerek Aşil tendonu adı verilmiştir.

Tendom iltihaplanması ne iyi gelir?

Etkilenen tendonların dinlendirilmesi veya sabitlenmesi Bu işlem tedavi için çok faydalıdır. Tendonu sabitlemek için çıkarılabilen destek ya da atel kullanabilirsiniz. Sıcak ya da soğuk kompres uygulamak da iltihabı azaltmada faydalıdır.

Aşil tendonu oluşturan kaslar nelerdir?

Anatomi. Aşil (Calcaneal) tendonu bacağın arka kısmının gastrocnemius ve soleus kasları arasında paylaşılan ortak bir tendondur. Tendon bu 2 kas grubundan (birlikte triceps surae) kalkaneal kemiğe bağlanır.Tendon topuğa 90 derece açıyla yapışır böylece gastroknemius lateralden soleus medialden tutunur.