Diş teli braketi nasıl çıkarılır?

İçindekiler:

  1. Diş teli braketi nasıl çıkarılır?
  2. Evde diş teli nasıl kesilir?
  3. Diş teli ne ile yapıştırılır?
  4. Braket çıkması nasıl olur?
  5. Diş teli braket ne kadar?
  6. Diş teli batarsa ne yapmalı?
  7. Braket çıkınca ne yapılmalı?
  8. Metal diş teli nasıl takılır?
  9. Braket düşer mi?

Diş teli braketi nasıl çıkarılır?

Diş tellerinin güçlü bir şekilde yapıştırılması sonucunda çıkarılması için de biraz güce ihtiyaç olacaktır. O nedenle bu şekilde kerpeten ile çıkarılması sağlanmaktadır. Diş hekimi öncelikle diş telini çıkarır. Daha sonra diş kerpeteni yardımı ile braketleri tek tek çıkartır.

Evde diş teli nasıl kesilir?

Temiz olduğuna emin olduğumuz tırnak makası sayesinde uzayan teli kesebilirsiniz. Tırnak makası ile teli kesme esnasında temiz bir peçeteyi diş teli ile yanağınız arasına yerleştirmek, size kopan teli rahatça almanız için yardımcı olacaktır.

Diş teli ne ile yapıştırılır?

Diş teli takılırken diş yüzeylerinin mutlaka kuru olması gerekir. Bunun için dudaklarınızın ve yanaklarınızın dişlerinizin yüzeyine değmesine engel olan, ekartör adı verilen bir plastik kullanılır. Daha sonra braket adını verdiğimiz kare şekilli diş telleri, özel diş teli yapıştırıcıları ile diş üzerine yapıştırılır.

Braket çıkması nasıl olur?

Ortodonti tedavisi'nde braketlerin kırılması ya da yerinden çıkması genelde sert yiyecekler yemekten kaynaklanır. Ayrıca braketin üzerindeki yapıştırıcı zamanla zayıflayıp yerinden çıkmasına sebep olabilir. Braket dişinize yapıştığı yerden çıkmış fakat; ark teline bağlı duruyorsa, çıkarmak için zorlamayın.

Diş teli braket ne kadar?

Diş teli fiyatları, tedavi türüne göre 2.500 ile 9.000 TL aralığında değişmektedir. Tek çeneye diş teli tedavisinde bu fiyatlar 2.500 ile 3.500 TL gibi taban fiyatlar ile tedavi edilmektedir, diş yapısı bozukluk oranı bu fiyatları belirleyen temel unsurlardan bir diğeridir.

Diş teli batarsa ne yapmalı?

Bu durum çoğu diş teli takan kişilerin en çok yakındığı konulardan birisidir. Diş telinin yanağa batması durumda yapılabilecek ilk şey, doktorunuzun size verdiği mumları kullanmaktır. Bu mumlar diş tellerinin üzerine yapıştırılır. Bu sayede diş ve ağız yüzeyindeki tahriş durumlarının önüne geçilmiş olunur.

Braket çıkınca ne yapılmalı?

Yerinden çıkmış veya kopan braketiniz için ortodontistinizi arayıp bilgilendirmeli ve yakın bir tarihe randevu almalısınız. Öncelikle sert yiyeceklerden kaçınmak gereklidir. Buna rağmen azı dişlerine takılı olan band yerinden çıkıp sallanırsa birkaç gün içinde bu bandın yerine takılması gerekir.

Metal diş teli nasıl takılır?

Metal diş teli takılırken dişlerin kuru olması için tükürüğü izole edecek aletler kullanılır. Klasik yöntemde; her dişe tek tek braketler yapıştırılır ve bunun için dişlerde pürüzlendirme işlemi gerçekleştirilir. Sonrasında özel bir yapıştırıcı kullanılarak braketlerin diş ile bütünleşmesi sağlanır.

Braket düşer mi?

Braketin Yerinden Çıkması veya Kırılması Ayrıca braketin üzerindeki yapıştırıcı zamanla zayıflayıp yerinden çıkmasına sebep olabilir. Braket dişinize yapıştığı yerden çıkmış fakat; ark teline bağlı duruyorsa, çıkarmak için zorlamayın. Bu durum size acı, ağrı gibi bir rahatsızlık vermiyorsa braket ağızda durabilir.