Dua ederken nasıl dua etmeliyiz?

İçindekiler:

  1. Dua ederken nasıl dua etmeliyiz?
  2. Namazda nasıl dua edilmelidir?
  3. Namazdan sonra nasıl dua etmeli?
  4. Yatsı namazından sonra ne okunur?

Dua ederken nasıl dua etmeliyiz?

- Dua ederken vücudun kıbleye dönük olması daha faziletlidir. - Dua ederken eller açık bir şekilde omuz hizasına kaldırılabilir. - Kısık sesle ve ağlaya ağlaya yalvarırcasına içten dua etmek en güzelidir. - Korku ve ümit arası duygularla dua edilmelidir.

Namazda nasıl dua edilmelidir?

Namazlardan sonra şöyle dua edilebilir: "Elhamdülillahi Rabbilalemin, Essalatü Vesselamü Ala Resulina, Muhammedin Ve Ala Alihi Ve Sahbihi Ecmain" Türkçe manası şöyledir: "Ya Rabbi! Kıldığımız namazlarıkabul eyle. Ahır ve akıbetimizi hayreyle. Sonnefesimizde kelimei tevhid söylemmeizi nasip eyle.

Namazdan sonra nasıl dua etmeli?

"Farz namazı kıldığınız zaman, her bir farz namazdan sonra on defa: "Lâ ilâhe illellâhu vahdehû lâ şerîke lehü lehül mülkü ve lehül hamdü ve huve alâ kulli şeyin kadîrun." deyiniz. ... Ya Rabbi, kıldığımız namazları kabul eyle! Ahir ve akıbetimizi hayreyle! Son nefesimizde kelime-i tevhid söylememizi nasip eyle!

Yatsı namazından sonra ne okunur?

Yatsı namazının ardından okunacak ayet ve dualar; La ilahe illallahu vahdehu la şeriyke leh lehül mülkü ve Lehül hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir okumak. La İlahe illa hüvel hayyül gayyumu ve etübü ileyhi tövbete abdin zalimin li nefsihi la yemlikü li nefsihi mevten vela hayaten vela nuşura.