İnsülin hangi bölgeye vurulur?

İçindekiler:

  1. İnsülin hangi bölgeye vurulur?
  2. İnsülin iğnesi yanlış yere yapılırsa ne olur?
  3. İnsülin Göbekte nereye yapılır?
  4. İnsülin iğnesi kimlere verilir?
  5. İnsülin iğnesi can acıtır mı?
  6. İnsülin iğnesi öldürür mü?
  7. Insülin iğnesinin yan etkileri nelerdir?
  8. Şekeri kaç olursa insülin başlanır?
  9. İnsülin iğnesi kullanmak için şeker kaç olmalı?
  10. İnsülin iğnesinden hastalık bulaşır mı?

İnsülin hangi bölgeye vurulur?

İnsülinler kol, bacak, karın ve kalçadan uygulanmaktadır. İnsülin emiliminin en iyi olduğu bölge ise karın bölgesidir. İnsülini kalbe ne kadar yakın bölgeye enjekte ederseniz, emilimi o kadar çabuk olur.

İnsülin iğnesi yanlış yere yapılırsa ne olur?

* Yanlış rotasyon sonucu insülin kullananların 1/3'ünün enjeksiyon bölgelerindeki yağ dokuda yumrular oluşuyor (lipohipertrofi adı verilen bir komplikasyon). Eğer hasta lipohipertrofiye insülin enjekte ederse, insülin emilimi etkileniyor ve bu durum hastaların daha fazla insülin enjekte etmelerine neden olabiliyor.

İnsülin Göbekte nereye yapılır?

Kaburga kemiklerinin altında kalan alan (çatı şeklinde üst sınır) ile iç çamaşırı çizgisinin üzerinde kalan alan (alt sınır) enjeksiyon için uygundur. Yan sınırları belirlemek için ise göbek deliğinden ikişer parmak mesafe bırakılmalı ve kalça kemiklerinin başladığı noktaya kadar olan alana enjeksiyon yapılmalıdır.

İnsülin iğnesi kimlere verilir?

İnsüline bağımlı diyabetliler (Tip1 diyabet), ağızdan şeker düşürücü hap kullanımına yanıt vermeyen hastalar (Tip2 diyabet), akut metabolik komplikasyona (koma) maruz kalan hastalar, ameliyata girecek tüm diyabetliler, hamile diyabet hastaları, hamilelikte diyabete yakalananlar, pankreası alınmış olanlar, komplikasyon ...

İnsülin iğnesi can acıtır mı?

İğne uçlarını birden fazla kullanmamalıyız: İnsülin kaleminin ucuna taktığımız iğneler tek kullanımlıktır. İkinci üçüncü kullanımlarda canımızı acıtır. Bu yüzden bir kere kullandıktan sonra çöpe atmalıyız.

İnsülin iğnesi öldürür mü?

Uzmanlara göre insülin, "mükemmel bir cinayet aracı." Çünkü ciddi bir tıbbi araştırma yapılmadığı sürece ölüm nedenini bulmak çok zor. İnsülin iğnesinin birazcık batması bile, bir yaşlıyı komaya sokup öldürebiliyor.

Insülin iğnesinin yan etkileri nelerdir?

İnsülin tedavisi ile hipoglisemi, enjeksiyon bölgelerindeki cilt altı yağ dokusunda lokal şişlik, insülin ödemi, insüline karşı antikor gelişmesi, insülin alerjisi, insülin direnci gibi komplikasyonlar görülebiliyor.

Şekeri kaç olursa insülin başlanır?

Haftada 5 gün 30-45 dk tempolu yürüyüş, yüzme, dans veya aerobik gebelik dönemindeki en uygun egzersizlerdir. Gebelik diyabeti mevcut olan anne adayında iki haftalık diyet ve egzersiz tedavisine rağmen açlık kan şekeri 105 veya yemekten sonra 1. saat kan şekeri 140 mg/dl ise; mutlaka insülin tedavisine başlanmalıdır.

İnsülin iğnesi kullanmak için şeker kaç olmalı?

mg/dl arasında olmalıdır.

İnsülin iğnesinden hastalık bulaşır mı?

Bazı sağlık çalışanları, diyabet hastalarına kısa ince iğneler enjekte ettikleri için enfeksiyon bulaştırma riskinin çok az olduğuna inanmaktadır. Strateji belgesinde iğne batması yaralanmaları, İskoçya NHS'deki personelin en yaygın yaralanma türlerinden biri olarak vurgulanmıştır.