Burun estetiği sonrası çökme neden olur?

İçindekiler:

  1. Burun estetiği sonrası çökme neden olur?
  2. Burun neden çöker?
  3. Burun ameliyatından sonra burun ucu düşer mi?
  4. Burun ucundaki ödem ne zaman geçer?

Burun estetiği sonrası çökme neden olur?

Ameliyat Sonrası Düşen Burun Ucuna Kıkırdak Nakli Burun ucu düşüklüğü, burun estetiğini belirleyen en önemli bölge olan uç kısmın kıkırdak doku ile yeterince desteklenmemesi sonunda oluşur. Burun çökmesi ise kemik ve kıkırdak dokunun gereğinden fazla alınmasından kaynaklanmaktadır.

Burun neden çöker?

Kıkırdak sırt septum dediğimiz burun boşluğunu ikiye ayıran oluşumun tavanıdır. Darbe sonrası veya düzgün yapılamayan rinoseptoplasti ameliyatları sırasında septum desteğinin yok edilmesi veya sırtın fazla alınması sonucu burun orta çatısı çöker ve semer burun deformitesi ortaya çıkar.

Burun ameliyatından sonra burun ucu düşer mi?

Burun estetiği sonrası burun ucu düşer mi sorusunun yanıtı da evet olacaktır. Burun ucu düşüklüğü burnun doğal yapısından kaynaklanabileceği gibi burun ameliyatları sırasında fazla doku çıkarılması da bu sonucun ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

Burun ucundaki ödem ne zaman geçer?

Yeni burun şekli hakkında fikir sahibi olabilmek için, en az 6 haftalık bir iyileşme sürecinin aşılması gerekir. Burun ancak bu sürede kendine gelir. Ancak burun ucu şişliğinin tam olarak inmesi, iyileşmenin olması için bir yıl kadar beklenmelidir. Bu sürede burun ucu şişkinliği normal düzeye gelmiş olur.