Radyasyon donu nedir?

İçindekiler:

  1. Radyasyon donu nedir?
  2. Şiddetli don nedir?
  3. Zirai Meteoroloji nedir?
  4. Ağaçlara kışlık yağ ne zaman atılır?
  5. Hekvidor oil ne zaman kullanılır?
  6. Ağaç ilaçlaması ne zaman yapılır?
  7. Bordo bulamacı hangi ağaçlara yapılır?
  8. Cevizlere hangi gübre verilir?
  9. Cevizlere mantar ilacı ne zaman atılır?
  10. Ceviz Ağacına kurt ilacı ne zaman atılır?

Radyasyon donu nedir?

Radyasyon donu güneşli serin günlerin ardından gelen bulutsuz gecelerde meydana gelir. Gündüz güneş enerjisi ile gelen enerji toprak tarafından absorbe edilir. ... Soğuk hava daha ağır olduğu için toprak yüzeyinde çöker veya çukur alanlarda birikmeye başlar.

Şiddetli don nedir?

Şiddetli ve sürekli don olayı tarımsal faaliyetlerdeki en büyük risk olduğu gibi, karların erimesini engelleyerek ve yeryüzünün geçirgenliğini imkansız hale getirerek hidrolojik açıdan da önemli rol oynamaktadır. Don, kısaca sıcaklığın 0°C'ın altına düşmesiyle veya 0°C'a yakın derecelerinde meydana gelen bir olaydır.

Zirai Meteoroloji nedir?

Canlıların içinde yaşadıkları fiziksel çevreye karşı gösterdikleri tepkileri inceleyen ve araştıran bilim dalı olarak tanımlanan zirai meteorolojinin, ekim, dikim, gübreleme ve ilaçlamadan hasada, tarımsal mekanizasyon, sulama ve hayvansal üretime kadar tarımsal üretimin her aşamasında yapılacak planlama ve günlük ...

Ağaçlara kışlık yağ ne zaman atılır?

Kışlık yağların hava sıcaklıklarının 10 derecenin altında olduğu dönemlerde yaprakların dökülmesinden yeni tomurcukların açılma dönemine kadarki zaman diliminde ağaçlara uygulandığı kaydedilen açıklamada, bu amaçla Ocak, Şubat ve Mart ayı içinde uygun hava şartları sağlandığında her gün 08.

Hekvidor oil ne zaman kullanılır?

Özellikler: Imidacloprid ve mineral yağın karışımından oluşmuş, meyve ağaçlarında kış mücadelesi ve erken ilkbahar mücadelesinde kullanıma uygun bir insektisittir.

Ağaç ilaçlaması ne zaman yapılır?

İlaçlama, ağaçların kış uykusun- da olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır.

Bordo bulamacı hangi ağaçlara yapılır?

Bordo bulamacı; yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında, karaleke ve ateş yanıklığı hastalığına, sert çekirdekli meyve ağaçlarında bakteriyel kanser ile yaprak delen ve dal yanıklığı hastalığına, eriklerde cep hastalığı, şeftalide yaprak kıvırcıklığı, cevizde antraknoz- yosunlaşmalar gibi birçok hastalığa karşı ...

Cevizlere hangi gübre verilir?

Amonyum nitrat, Amonyum sülfat, Kalsiyum nitrat, üre, Amonyum fosfat, potasyum klorür, potasyum sülfat, diamonyum fosfat gibi gübreler su ile karıştırılarak verilebilir.

Cevizlere mantar ilacı ne zaman atılır?

İlkbahar'da ilaçlama Mart ayında bordo bulamacı, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında m-45 mantar ilacı içine iç kurdu ilacı katılmalıdır.

Ceviz Ağacına kurt ilacı ne zaman atılır?

Bu kelebek çıkışını takip ederek ilk iç kurdu ilaçlama zamanı belirlenir. Ceviz iç kurduna karşı Elma iç kurdu için kullanılan ilaçlar da uygundur. İkinci iç kurdu ilaçlaması 40 gün sonra tekrar edilecek. Eğer bahçeniz 600 rakımın altında sıcak bir bölgedeyse 2.ilaçlamadan 35 gün sonra 3.ilaçlama yapılmalıdır.