Diş macunu Yutarsan ne olur?

İçindekiler:

  1. Diş macunu Yutarsan ne olur?
  2. Diş macunu yutulur mu?
  3. Diş macununun zararı var mı?
  4. Çocuk diş macunu yutulur mu?
  5. Çocuklar diş macunu yerse ne olur?
  6. Normal diş macunu kaç yaşında kullanılmalı?

Diş macunu Yutarsan ne olur?

Başlıkta da belirttiğimiz gibi, dişlerimizi fırçalarken küçük miktarda yuttuğumuzda bir sorun oluşmaz. Fakat bu miktar biraz artarsa mide bulantısı, mide ağrısı, kusma, baş dönmesi gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Florür alımı uzun süreli olursa florozis denen bir mine hasarı görülebilir.

Diş macunu yutulur mu?

Hepimizin kullandığı diş macununun yutulmaması ve bezelye büyüklüğünde kullanılması gerekir. Uzmanlar, diş macunlarının yutulmasına bağlı olarak fazla miktarda florüre maruz kalmanın tehlikeli olabileceğini söylüyor. Diş macununu her ne kadar küçük kullanırsanız kullanın. Yutmamaya gayret gösterin.

Diş macununun zararı var mı?

Her kimyasal maddede, vücuda zararlı bazı içerikler vardır. Diş macunundaki bazı köpürtücü ve tat vericiler, yutulduğu ve vücutta biriktiği zaman sorunlar oluşabilir. Diş fırçalamada dikkat edilecek olan husus, macunu olabildiğince az kullanmak, diş macunu reklamlarında olduğu gibi fırçayı boylu boyunca doldurmamaktır.

Çocuk diş macunu yutulur mu?

Heveslenip kendi dişlerini sizinle birlikte fırçalamak isteyebilirler. Denemesine izin vererek sizin de yardımınızla 2,5-3 yaşından sonra çocuk diş macunu kullanmaya başlayabilirsiniz. Çocuk diş macunları yutulabilir özelliktedir. Bu nedenle çocuğum diş macununu tüküremiyor diye endişe etmenize de gerek yoktur.

Çocuklar diş macunu yerse ne olur?

Çocuklar Yutmamalı Belli bir dozun üzerine çıkılmadıkça sorun olmaz. Ancak sürekli alınması ve yutulması durumunda bu dişleri olumsuz etkiler. Dişlerde bir takım beyaz lekelenmelere ve yumuşamalara neden olur. Dişlerin daha kolay çürümesine yol açar.

Normal diş macunu kaç yaşında kullanılmalı?

Doğumdan üç yaşına gelene kadar çocuklarda diş macunu kullanımı önerilmemektedir. 3 yaşından sonra kullanım sağlanabilir. Fakat bunda da belirli hususlara dikkat etmek gerekir. Diş macunu 3-5 cm değil, bir nohut tanesi kadar fırçanın üzerine konulmalıdır. Bu miktar dişlerin fırçalanması için yeterlidir.