Kaç tane kanun hükmünde kararname var?

İçindekiler:

  1. Kaç tane kanun hükmünde kararname var?
  2. 15 Temmuz dan sonra kaç kişi ihraç edildi?
  3. Jandarmadan kaç kişi ihraç edildi?
  4. 672 sayılı KHK ne demek?
  5. Başkanlık sistemi için seçim ne zaman?
  6. Siyasi parti grupları CB aday gösterebilir mi?
  7. Kaç general ihraç edildi?

Kaç tane kanun hükmünde kararname var?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 21 Temmuz tarihinde ilan edilen olağanüstü hâl (OHAL) dahilinde bugüne kadar toplam 12 kanun hükmünde kararname (KHK) yayımlandı.

15 Temmuz dan sonra kaç kişi ihraç edildi?

Bu KHK'lar ile en az 1 kamu görevlisi görevinden ihraç edişmiş, 270 kişinin öğrenciliği sonlandırılmış, kurum ve kuruluş kapatılmış, farklı birim ve görevlerde olan personelin. de rütbesi sökülmüştür. 19 Temmuz 2018'de toplam 2 yıl süren ve 7 kez art arda uzatılan OHAL sonlandırılmıştır.

Jandarmadan kaç kişi ihraç edildi?

Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev yapan 223 personel, dün ihraç edildi. İhraç edilen 223 personelden 11'inin, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra göreve başlamış olması dikkat çekti.

672 sayılı KHK ne demek?

672 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK), terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kamu kurumlarındaki çok sayıda çalışanın görevlerine son verildi.

Başkanlık sistemi için seçim ne zaman?

Bir sonraki Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye cumhurbaşkanını belirlemek için en geç 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak seçimdir. 2023 Türkiye genel seçimleri ile aynı gün yapılacaktır.

Siyasi parti grupları CB aday gösterebilir mi?

Cumhurbaşkanlığına, siyasi parti grupları, en son yapılan genel seçimlerde toplam geçerli oyların tek başına veya birlikte en az yüzde beşini almış olan siyasi partiler ile en az yüz bin seçmen aday gösterebilir. Cumhurbaşkanı seçilen milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği sona erer.

Kaç general ihraç edildi?

Gözaltındaki general ve amiraller 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 151 general ve amiral TSK'dan ihraç edildi.