Işyeri adları nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Işyeri adları nasıl yazılır?
  2. Çayeli ilçesi nasıl yazılır?
  3. Menekşe sokakta nasıl yazılır?
  4. Universite adlari nasil yazilir?
  5. Ilçe nasıl yazılır?
  6. Alt ve üst kelimeleri nasıl yazılır?
  7. Sokak cadde isimleri nasil yazilir?
  8. Üniversite isimlerine gelen ekler nasıl yazılır?
  9. Sağlık Bakanlığında nasıl yazılır?
  10. Is veren nasil yazılır?

Işyeri adları nasıl yazılır?

Bu kelimenin doğru kullanımı iş yeri şeklinde olmalıdır.

Çayeli ilçesi nasıl yazılır?

Mapavri 1878'de nahiye 1944'de Çaybaşı adıyla ilçe oldu. Sonradan adı Çayeli olarak değiştirildi. Köy adlarının büyük çoğunluğu Rumcadır; ancak az sayıda Lazca ve Ermenice yer adları da vardır.

Menekşe sokakta nasıl yazılır?

Her nedense cadde, bulvar ve meydan adlarında tamlamanın kurallarına uyulur da şu sokak adlarına gelince İngilizcede olduğu gibi takısız kullanılır: Balıkçı Sokak (doğrusu: Balıkçı Sokağı), Menekşe Sokak (doğrusu: Menekşe Sokağı), Kocagöz Sokak (doğrusu: Kocagöz Sokağı)...

Universite adlari nasil yazilir?

Kelime İngilizcede ''University'' şeklinde yazılır. Türkçede ise ''y'' harfi yerine ''e'', U'' harfi yerine ''Ü'' harfi getirilir. Not: Üniversite isimleri yazılırken her iki kelimenin de ilk harfi büyük yazılır.

Ilçe nasıl yazılır?

UYARI: Özel ada dâhil olmayıp tamlama kuran şehir, il, ilçe, belde, köy vb. sözler küçük harfle başlar: Konya ili, Etimesgut ilçesi, Uzungöl beldesi, Taflan köyü vb.

Alt ve üst kelimeleri nasıl yazılır?

Alt, üst, ana, ön, art, arka, yan, karşı, iç, dış, orta, büyük, küçük, sağ, sol, peşin, bir, iki, tek, çok, çift sözlerinin başa getirilmesiyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: alt kurul, alt yazı; üst kat, üst küme; ana bilim dalı, ana dili; ön söz, ön yargı; art damak, art niyet; arka plan, arka ...

Sokak cadde isimleri nasil yazilir?

Mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak adlarında geçen mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimeleri büyük harfle başlar: Halit Rifat Paşa Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Karaköy Meydanı, Zafer Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı, Nene Hatun Caddesi, Cemal Nadir Sokağı, İnkılap Sokağı vb.

Üniversite isimlerine gelen ekler nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK), kesme işaretinin kullanımı ile ilgili bir değişikliğe gitti. Artık kurum, kuruluş, kurul, birleşim, oturum ve işyeri adlarına gelen ekler kesmeyle ayrılmayacak. Yeni düzenleme bu dil kuralını ortadan kaldırdı. Yazımda kurum ve kuruluş adlarından sonra gelen tüm takılar birleşik yazılacak.

Sağlık Bakanlığında nasıl yazılır?

Doğru kullanımı Bakanlığında şeklinde olmalıdır.

Is veren nasil yazılır?

İşvaren , işçileri ücretle çalıştıran gerçek veya tüzel kişi, çalıştıran, patron anlamına gelir. Bu kelime genellikle iş veren şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı işveren şeklinde olmalıdır.