OBP hangi durumlarda düşer 2019?

İçindekiler:

  1. OBP hangi durumlarda düşer 2019?
  2. Ortaöğretim başarı puanı hangi durumlarda düşer?
  3. Ösym okul puanı ne zaman kesilir?
  4. Üniversiteye kayıt Yaptırmayınca puan düşer mi?
  5. Tercih yapıp çıkmazsa puan düşer mi?

OBP hangi durumlarda düşer 2019?

Normal örgün öğretim ya da açık öğretim için sınavı kazanıp, tercihlerinizde de yerleştiyseniz puanınız düşecektir, ... Bölüm fark etmeksizin 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim sunan bir üniversiteye yerleştiyseniz ve bir sonraki sene yeniden sınava girmek isterseniz puan kesintisi yaşarsınız.

Ortaöğretim başarı puanı hangi durumlarda düşer?

Bu yıl sınava girersem OBP'nin çarpılacağı katsayılarda bir değişiklik olacak mı? Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür.

Ösym okul puanı ne zaman kesilir?

Ortaöğretim Başarı Puanı'nın bir süresi yoktur. Fakat herhangi bir üniversiteye kayıt olduktan sonra yarı yarıya kesilir.

Üniversiteye kayıt Yaptırmayınca puan düşer mi?

Tercih yapmak puan düşüşü olacağını garanti etmez. Tercih yapıp yerleşemeyen öğrencilerin diploma puanı sınava girdiklerinde düşmez. ... Sınavsız geçiş hakkından yararlanıp ön lisans programlarına yerleşen meslek lisesi mezunları bir sonraki yıl sınava girdikleri zaman diploma puanında düşüş olmaz.

Tercih yapıp çıkmazsa puan düşer mi?

YKS sınavına girerek tercih yaparsanız ve istediğiniz bölümü kazanamazsanız puanınız düşmez. Tercihleriniz sonucu kontenjanı olmayan bir bölüm kazansanız dahi puanınız düşmez. Meslek lisesi mezunuysanız ve sınavsız geçiş hakkınızı kullanarak ön lisans bölümlerine yerleşebilirsiniz.