Su kaçan saat nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Su kaçan saat nasıl temizlenir?
  2. Saat neden su geçirir?
  3. Su geçirmez 5 atm ne demek?
  4. Saat temizliği nasıl yapılmalı?
  5. 0mt 10 mt ne demek?

Su kaçan saat nasıl temizlenir?

Eğer saati güneşe çıkarma gibi bir şansınız yoksa saatin arka kapağını, kasasını ve saat mekanizmasını bir havluya sarın. Saç kurutma makinesini düşük ısıya ayarlayın. Yaklaşık 15 cm uzaklıktan saatinize sıcak hava tutun. Düşük ayarda beş dakika boyunca saatin içini iyice kurutun.

Saat neden su geçirir?

Örneğin uzunca bir süre güneşlendikten sonra hızlı bir şekilde soğuk suların içine kendinizi bırakırsanız saatinizin su geçirmezlik özelliği olmasına rağmen bu buharı görmeniz mümkün olabilir. Saatte buğu probleminin bir diğer nedeni ise saatinizin su ile temasa uygun olmaması olabilir.

Su geçirmez 5 atm ne demek?

Water Resistance // Suya Dayanıklı: Suyun sıçradığı ancak bir basınca maruz kalmadığı durumlarda takılabilir. 50M(5ATM) Water Resistance // 50 Metreye Kadar Suya Dayanıklı: Herhangi bir şeyi yıkarken, koşu yaparken kullanabilirsiniz. Dalış, su kayağı, tüple dalış gibi aksiyonlarda su dayanıklılığı özelliğini yitirir.

Saat temizliği nasıl yapılmalı?

Saatiniz su geçirmez bir saatse suyun içine atıp beş dakika bekletin. Bulaşık deterjanı kirleri çıkarmak için üretildiğinden saat kayışındaki yağ ve kiri de kolayca sökecektir. Beş dakika sonra saatinizi çıkarıp ılık suda durulayın, ardından bir kumaş parçasıyla kurulayın.

0mt 10 mt ne demek?

Bu birim atmosfer basıncının ifadesidir. 1 ATM deniz seviyesindeki atmosfer basıncının miktarıdır. Bu değer her 10 metrede 1 ATM arttırımı anlamına gelmektedir. Yani 10 ATM basınç, saatlerde 100 metre su derinliğine kadar dayanıklılık anlamına gelmektedir.