Ayasofya Sultanahmet'e yakın mı?

İçindekiler:

  1. Ayasofya Sultanahmet'e yakın mı?
  2. Sultanahmet Camii Ayasofya arası kaç metre?
  3. Eski Ayasofya nerede?
  4. Sultan Ahmet Camii Ayasofya Camii arası kaç km?
  5. Ayasofya neresi oluyor?

Ayasofya Sultanahmet'e yakın mı?

Ayasofya, İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alıyor. Sultanahmet'te bulunuyor. Sultanahmet'e en rahat şekilde tramvay ile gidiliyor. Bağcılar-Kabataş tramvay ile seyahat ederek Sultanahmet durağında inebilirsiniz.

Sultanahmet Camii Ayasofya arası kaç metre?

Ayasofya Cami Sultanahmet Camii arası mesafe, Ayasofya Cami Sultanahmet Camii yol haritası, Ayasofya Cami Sultanahmet Camii kaç saat kaç km. ayasofya cami Sultanahmet Camii arası mesafe yaklaşık : 540 metre. ayasofya cami Sultanahmet Camii arası süre : 3 dakika.

Eski Ayasofya nerede?

Ayasofya veya resmî ismiyle Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, eski ismiyle Ayasofya Kilisesi, İstanbul'da yer alan bir cami, eski bazilika, katedral ve müze.

Sultan Ahmet Camii Ayasofya Camii arası kaç km?

Sultan Ahmet Cami, İstanbul ile Ayasofya Cami Müzesi, İstanbul arası 1 Km. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak 5 dakika sürecektir. Uçak ile seyahat etmeyi planlıyorsanız, 1 Km olan yolculuğu yaklaşık olarak 30 dakika sürede tamamlayabilirsiniz.

Ayasofya neresi oluyor?

Tarihi bir yarımada içinde Fatih ilçesine bağlı bulunan Sultanahmet meydanında yer alan Ayasofya, İstanbul'da yapılmış olan en büyük Bizans kilisesi niteliğini taşımaktadır. Aynı bölümde tam üç defa inşa edilmiştir. İlk yapıldığı dönem içerisinde Megale Ekklesia adını almıştır.