Bebek kıyafetleri alırken nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. Bebek kıyafetleri alırken nelere dikkat edilmeli?
  2. Bebek kıyafeti nasıl seçilir?
  3. Bebek için ne kadar kıyafet alınmalı?
  4. Bebek kışın nasıl giyinmeli?
  5. Yenidoğan giysisi nasıl olmalı?
  6. Bebek için seçilen her çeşit Giyimde dikkat edilmesi gereken ilk kural nedir?
  7. Yeni doğan bebeğe hangi beden kıyafetler alınmalı?
  8. Yeni dogan bebege hangi kiyafetler alinir?
  9. Kışın bebekler uyurken nasıl giydirilmeli?

Bebek kıyafetleri alırken nelere dikkat edilmeli?

Aksesuarlarını Kontrol Etmelisiniz Bebek kıyafetlerinde pamuk, yün, bambu gibi doğal ürünlerden elde edilen sentetik olmayan kumaşlar tercih edilmelidir. Kullanırken bebeğin eline, ağzına kolayca takılıp kopacak ve yutulabilecek düğme, boncuk gibi küçük parçalarla süslenmiş olmamalıdır.

Bebek kıyafeti nasıl seçilir?

Bebek giysileri yumuşak ve esnek olmalı, bebeğin cildini tahriş etmemelidir. Tüylü, yünlü kıyafetler özellikle alerjiyi tetikleyebileceği için tercih edilmemelidir. Kıyafetler bebeklerin içinde rahat hareket edebileceği bollukta olmalıdır. Kıyafetler bebeğin yaşa göre değil bebeğin kilosuna göre alınmalıdır.

Bebek için ne kadar kıyafet alınmalı?

Yenidoğan bebeğiniz için ihtiyacınız olacak giysiler 4–6 tane body, bunlardan 1–2 tanesi yenidoğanlar için diğerleri 0-3 ay olarak seçilebilir. Göbek bağı düşene kadar body yerine 1–2 tane t-shirt de alınabilir. 4-6 tane pijama ya da tulum alınabilir. Kış aylarında ayak kısımları kapalı olabilir.

Bebek kışın nasıl giyinmeli?

*Genellikle fanila gibi ince bir pamuklu giysi üzerine kalın yünlü bir kazak giydirilir. Oysa tek kat kalın giysi yerine üst üste pamuklu, yumuşak ve vücudu saran ince giysiler giydirildiğinde aralarındaki hava tabakası bebeği üşümekten korur. Dışarı çıkıldığında bu giysilerden en üsteki yün olduğunda daha iyi korur.

Yenidoğan giysisi nasıl olmalı?

Bebek giysileri, örtü ve battaniyelerinin yumuşak, pamuklu, tüy, toz çıkarmayan kumaşlardan olması önemlidir. Bebeğe kıyafet alınırken kolay giydirilip çıkarılabilmesine dikkat edilmelidir; yakası geniş, kolları bol, önden açılan ya da her iki bacağının yanlarından düğmeli ürünler kullanılabilir.

Bebek için seçilen her çeşit Giyimde dikkat edilmesi gereken ilk kural nedir?

Bebeğin giysileri pamuklu, yumuşak ve doğal kumaşlardan yapılmış olmalı ki cildini tahriş etmesin. Ayrıca içinde rahat hareket edebileceği kadar bol olmalı ya da emeklerken veya dönerken kol ve bacak hareketlerini engellememeli.

Yeni doğan bebeğe hangi beden kıyafetler alınmalı?

BEDEN TABLOSU
BEDENÖLÇÜ
Yenidoğan50-52 cm
0-3 ay56-62 cm
3-6 ay62-68 cm
6-9 ay68-74 cm
6 satır daha

Yeni dogan bebege hangi kiyafetler alinir?

Yenidoğan bebek alışveriş listesinde bulunması gereken kıyafetler ise şunlardır:
  • Doğum sonrası ve hastane çıkışı için birer adet bebek takımı
  • Zıbın.
  • Tulum.
  • Çorap.
  • Penye şapka.
  • Pamuklu yelek.
  • Yenidoğan bebeğinizin kıyafetlerinin %100 pamuklu olmasına özen gösterebilirsiniz.

Kışın bebekler uyurken nasıl giydirilmeli?

Bebekleri uyurken nasıl giydirmeli? Bebekler ve çocuklar büyüme sürecinde olduklarından dolayı metabolizma hızları erişkinlerden daha fazladır. Bundan dolayı özellikle uykuda örtünmekten hiç hoşlanmazlar. Geceleri pamuklu tulum, içine kışın pamuklu bir pijama ve çorap giyebilirler.