Engelli Çocuklar kaç yaşından itibaren eğitim hakkından faydalanabilir?

İçindekiler:

  1. Engelli Çocuklar kaç yaşından itibaren eğitim hakkından faydalanabilir?
  2. Turkiyede engellilere yonelik temel bir yasal duzenleme hangi yilda yapilmistir?
  3. Engelli insan kimdir?
  4. Engelliler Kanununda ayrımcılık ve topluma dahil olma konusunda ek hükümler hangi yılda yapılan değişiklikle eklenmiştir?

Engelli Çocuklar kaç yaşından itibaren eğitim hakkından faydalanabilir?

o) Zihinsel yetersizliği olan birey: Zihinsel işlevler bakımından ortalamanın iki standart sapma altında farklılık gösteren, buna bağlı olarak kavramsal, sosyal ve pratik uyum becerilerinde eksiklikleri ya da sınırlılıkları olan, bu özellikleri 18 yaşından önceki gelişim döneminde ortaya çıkan ve özel eğitim ile destek ...

Turkiyede engellilere yonelik temel bir yasal duzenleme hangi yilda yapilmistir?

Türkiye'de Özürlüler Yüksek Kurulu (1950-1951) yılında devlet tarafından kurularak engellilere için sosyal, toplumsal, psikolojik projeler üretmeye başlamıştır.

Engelli insan kimdir?

Engelli birey, dogum öncesi veya dogum sonrasi çesitli nedenlerle psikolojik, bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerinde belli ölçüde fonksiyon kayba ugramasi nedeniyle toplumsal yasama uyum saglamada ve günlük gereksinimleri karsilamada güçlükleri olan bireyi ifade etmektedir.

Engelliler Kanununda ayrımcılık ve topluma dahil olma konusunda ek hükümler hangi yılda yapılan değişiklikle eklenmiştir?

  • No.: 5378.
  • Kabul Tarihi: 01.07.2005.
  • Yürürlüğe Giriş Tarihi: 07.07.2005.
  • Son Değişiklik Tarihi: 28.07.2021.
  • Bu Sürümün Yürürlük Tarihi: 28.07.2021.