Medikal onkoloji Nedir tedavi?

İçindekiler:

  1. Medikal onkoloji Nedir tedavi?
  2. Medikal onkoloji hangi hastalıklara bakar?
  3. Medikal onkoloji kaç yıllık?
  4. Dahiliye medikal onkoloji neye bakar?
  5. Kanser tedavisi ücretsiz mi?

Medikal onkoloji Nedir tedavi?

Genel anlamı ile medikal onkoloji; kanserin ilaçlar ile tedavisinin sağlandığı bölümdür. Kemoterapi, kanser hücrelerini yok etmek için ilaçla yapılan tedavileri kapsamaktadır. Kemoterapide, genellikle birkaç ilaç birlikte kullanılır.Bu ilaçlar ağızdan hap olarak ya da damar yolu ile uygulanabilir.

Medikal onkoloji hangi hastalıklara bakar?

Lösemi, kemik kanseri, deri kanseri, karaciğer kanseri, böbrek kanseri, baş ve boyun kanserleri, bağırsak kanseri, lenf bezi kanseri yani lenfoma, meme kanseri, mide kanseri, multipl myelom, pankreas kanseri, testis kanseri, prostat kanseri, tiroid kanseri, rahim ağzı kanseri, safra yolu kanseri, rahim kanseri ve safra ...

Medikal onkoloji kaç yıllık?

6 yıl tıp eğitiminin ardından alınan onkoloji uzmanlık eğitimi süresi; radyasyon onkolojisi için 5 yıl, cerrahi onkolojisi için 2 yıl, çocuk hematolojisi ve onkolojisi, tıbbi onkoloji ve jinekolojik onkoloji cerrahisi uzmanlıkları için 3'er yıldır.

Dahiliye medikal onkoloji neye bakar?

Medikal onkoloji ayrı bir uzmanlık dalıdır;medikal onkolog tümör tedavisi konusunda uzmanlaşmış bir iç hastalıkları uzmanıdır. Tümör tedavisi bir ekip işidir ve mutlaka bu ekibin tüm üyelerinin bulunduğu merkezlerde uygulanmalıdır.

Kanser tedavisi ücretsiz mi?

Kanser hastalarının tedavisi ücretsiz hale getirildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'ne ilişkin yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle kanser tedavisi, cerrahisi ve ilaçlarına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesi kaldırıldı.