ÖTV indirimli araç alınırsa bakim maaşı kesilir mi?

İçindekiler:

  1. ÖTV indirimli araç alınırsa bakim maaşı kesilir mi?
  2. Bakım parası alan sigortalı çalışabilir mi?
  3. Arsa alsam bakım maaşı kesilir mi?
  4. 2022 özürlü maaşı hangi hallerde kesilir?

ÖTV indirimli araç alınırsa bakim maaşı kesilir mi?

ÖTV'den muaf olma kapsamından faydalanılarak engellilerin kendi adlarına otomobil almaları o bireylerin bakımı için yakınlarına verilen evde bakım aylığı kesilmesi konusunda doğrudan bir kesinti yapılmaz. Üstelik şuan ülkemizde evinde engelli birey olup evde bakım maaşı alan ve ÖTV indirimli otomobil alan birey vardır.

Bakım parası alan sigortalı çalışabilir mi?

Bakıcı parası alan kişiler bir yandan çalışmaya devam edebilir. ... Ancak sigortalı olarak bir işe girdiklerinde, aldıkları miktar kişi başına belli bir sınırın üstüne çıkarsa evde bakım maaşı alamazlar.

Arsa alsam bakım maaşı kesilir mi?

evde bakım maaşında ise Engelli bireyin kendisine ait ev, arsa, araba vb. mallara sahip olması maaşın bağlanmasına engel değildir. Ancak ev, arsa, araba kirada ve gelir getiriyorsa hane gelirine dahil edilir. Engelli bireyin adına taşınır, taşınmaz mal almak evde bakım maaşını etkilemez.

2022 özürlü maaşı hangi hallerde kesilir?

Özürlülük oranının % 40'ın altına düşmesi. 1.madde bahsettiğimiz gibi bir durumla karşılaşmanız durumunda sizden istenecek engelli raporunun eskisini bulamaz ve yeniden rapor çıkarmak zorunda kalırsanız ve raporda engellilik oranınız %40 altına düştüğü tespit edilirse maaşınız kesilir.