Türk Patent Enstitüsü nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Türk Patent Enstitüsü nedir ne işe yarar?
  2. Türk Patent ne iş yapar?
  3. TPE açılımı nedir?
  4. Neden Türk Patent Enstitüsü?
  5. Türk Patent ve Marka Kurumu Marka nedir?
  6. Türk Patent Hangi Bakanlığa Bağlı?

Türk Patent Enstitüsü nedir ne işe yarar?

Türk Patent Enstitüsü; marka ve patent tescili başta olmak üzere sınai mülkiyet haklarının kişiler, kurumlar ve firmalar adına tescili konusunda Türkiye'deki yetkili tek kurum Türk Patent ve Marka Kurumu'dur.

Türk Patent ne iş yapar?

TÜRKPATENT'in Kuruluş ve Amacı; Türkiye'nin teknolojik ilerlemesine katkıda bulunmak, ülke içinde serbest rekabet ortamını oluşturmak ve araştırma geliştirme faaliyetlerinin gelişmesini sağlamak üzere, çeşitli kanunlarla düzenlenmiş olan patent ve markalar ile diğer kanunlarla düzenlenen sınaî mülkiyet haklarının ...

TPE açılımı nedir?

TPE – Termoplastik Elastomer. TPE, termoplastik elastomerin genel adıdır; aynı zamanda termoplastik kauçuk olarak da adlandırılır.

Neden Türk Patent Enstitüsü?

Türk Patent Enstitüsü 'nün Kuruluş ve Amacı Nedir; Türkiye'nin teknolojik ilerlemesine katkıda bulunmak, ülke içinde serbest rekabet ortamını oluşturmak ve araştırma geliştirme faaliyetlerinin gelişmesini sağlamak üzere, çeşitli kanunlarla düzenlenmiş olan patent ve markalar ile diğer kanunlarla düzenlenen sınaî ...

Türk Patent ve Marka Kurumu Marka nedir?

TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU - Mayıs 2019 Page 3 Marka, tüketicinin hangi ürünü alıp, kullanacağına karar verme aşamasında yönlendirici bir işarettir. Marka Nedir? Marka, bir teşebbüs tarafından sunulan mal ya da hizmetlerin diğer teşebbüslerinkinden ayırt edilebilmesini sağlayan işaretlerdir.

Türk Patent Hangi Bakanlığa Bağlı?

24 Haziran 1994 tarihinde, 544 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığına bağlı, idari ve mali özerkliğe sahip Türk Patent Enstitüsü'nün (TPE) kurulması, sınaî mülkiyet hakları alanında bir dönüm noktası olmuştur.