Ehliyet sınavında hangi sorular çıkıyor?

İçindekiler:

  1. Ehliyet sınavında hangi sorular çıkıyor?
  2. 2021 ehliyet sınavı nasıl olur?
  3. B sınıfı ehliyet kaç soru var?
  4. Ehliyet Sınav sorularını kim hazırlıyor?
  5. Online Ehliyet Sınavı Nasıl Yapılacak?

Ehliyet sınavında hangi sorular çıkıyor?

Ehliyet sınavında toplam kaç soru sorulur? Trafik ve Çevre Bilgisi 23 soru, Motor ve Araç Tekniği 9 soru,İlk Yardım Bilgisi 12 soru ve Trafik Adabı 6 soru olmak üzere toplam 50 soru sorulur.

2021 ehliyet sınavı nasıl olur?

Ehliyet almak isteyen bir kişinin öncelikle sürücü kursuna başvuru yapması gerekiyor. Sürücü adayı teorik eğitimini alıyor. Ardından sürücü başvuru yaptığı bölgedeki e-sınav merkezlerinde sınava giriyor. Sürücü kursunun verdiği teorik bitiren bir aday yoğunluğa göre 10-20 gün içerisinde e-sınava girebiliyor.

B sınıfı ehliyet kaç soru var?

Her soru 2 puan, 50 soru olduğu için toplam 100 puan üzerinden değerlendiriliyor sınav. 35 doğru cevap verirseniz sınavdan başarılı olursunuz.

Ehliyet Sınav sorularını kim hazırlıyor?

Merkezi sınav, 2 ayda bir Milli Eğitim Bakanlığı'nca gerçekleştirilecek. Teorik sınavı başarmak için 100 üzerinden 70 almak gerekiyor Direksiyon sınavını ise, illerde oluşturulacak sınav yürütme kurulları yapacak.

Online Ehliyet Sınavı Nasıl Yapılacak?

e-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapıldığı sınavlardır. Sınavlar bilgisayar başında yapılıyor ve özel e-sınav yazılımıyla sorulara ileri geri yapılarak seçeneklere işaretleme usulüyle cevap veriliyor.