Yeni alınan kıyafetleri nasıl yıkanmalı?

İçindekiler:

  1. Yeni alınan kıyafetleri nasıl yıkanmalı?
  2. Bebek kıyafetleri kaç yaşında normal deterjanla yıkanır?
  3. Yeni alınan iç çamaşırı nasıl yıkanır?
  4. Yeni alınan kot yıkanır mi?
  5. Bebek kıyafetleri normal deterjanla yıkanır mi?

Yeni alınan kıyafetleri nasıl yıkanmalı?

her zaman elde ve soğuk suda yıkanmalıdır. Sentetik malzemeler (naylon, likra, dralon, coolmax elyafı, gore-tex kumaşı vb.), streç malzeme içermedikleri sürece çamaşır makinesinde yıkanabilir ve kurutma makinesinde kurutulabilirler.

Bebek kıyafetleri kaç yaşında normal deterjanla yıkanır?

Kemal Akpınar, “Özel deterjanlar 6 yaşına kadar kullanılmalı. Suda iyi çözülen deterjanlar tercih edilmeli, çift durulama yapılmalı. Çocukların çamaşırları nemli kalmamalı, açık havada kurutulmalı ve mutlaka ütülenmeli” diyor. Cildi koruyan flora bebeklerde henüz oluşmamış olduğundan bebek cildi daha savunmasız oluyor.

Yeni alınan iç çamaşırı nasıl yıkanır?

Temiz bir lavabo veya küçük bir leğende kaynar olmayan sıcak suya, az miktarda elde yıkama için üretilen çamaşır deterjanı (bazı kişiler duş jeli veya şampuan da kullanıyor) ekleyip çamaşırları bu suya basmak ve en az yarım saat, en fazla bir gece bekletmek gerekiyor.

Yeni alınan kot yıkanır mi?

Soğuk suya, elde yıkamaya ve koyu renk çamaşırlara özel çamaşır deterjanı kullanarak kotları elde yıkayabilirsiniz. Yarım saat kadar kotu suda bekletip iyice deterjanla ovaladıktan sonra, kotu soğuk su ile durulayabilirsiniz.

Bebek kıyafetleri normal deterjanla yıkanır mi?

Bebeklerin cildinin yetişkinlere göre daha hassas ve duyarlı olduğundan özel deterjan ve yumuşatıcılar kullanılması gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kemal Akpınar, “Özel deterjanlar 6 yaşına kadar kullanılmalı. Suda iyi çözülen deterjanlar tercih edilmeli, çift durulama yapılmalı.