YÖK doktora Bursu Kaç yıl?

İçindekiler:

  1. YÖK doktora Bursu Kaç yıl?
  2. Doktora öğrencisi bursu ne kadar?
  3. Doktora yapmak için ALES puanı kaç olmalı?
  4. Yök'ün belirlediği öncelikli alanlar nelerdir?
  5. Yok 100 2000 doktora bursu nedir?

YÖK doktora Bursu Kaç yıl?

(7) Doktora öğrencilerine azami dört yıl, bütünleşik doktora öğrencilerine ise azami beş yıl burs ödemesi yapılır. (8) Öğrencilere on iki ay süre ile burs ödenir. (9) Öğrenciler burs aldıkları süre boyunca eğitimlerine kesintisiz devam etmek zorundadırlar.

Doktora öğrencisi bursu ne kadar?

KYK burs ve kredileri bu yıl, üniversite öğrencileri için 650 lira, yüksek lisans için bin 300 lira ve doktora içinse bin 950 lira oldu.

Doktora yapmak için ALES puanı kaç olmalı?

“MADDE 20 – (1) Doktora programlarına başvurularda adaylarda aranacak koşullar ve değerlendirmeye ilişkin esaslar şunlardır: a) Doktora programına başvurabilmek için adayların tezli yüksek lisans diplomasına ve ALES'ten başvurduğu programın puan türünde 60 ALES puanına sahip olmaları gerekir.

Yök'ün belirlediği öncelikli alanlar nelerdir?

Belirlenen öncelikli alanlar arasında; aşı, insan beyni ve nörobeyinden moleküler biyoloji ve genetiğe, ilaç araştırmalarından antorpolojiye, bilim tarihinden felsefeye, deniz hukuku, hukuk felsefesi ve sosyolojisinden Köktürçeye, robotik, yapay zeka, mikro ve nano teknoloji, doku mühendisliği, mekatronikten, hidrojen ...

Yok 100 2000 doktora bursu nedir?

100/2000 YÖK Doktora Bursu: Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek alanlardaki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri destekleyerek ülkemizin doktoralı insan kaynağı ihtiyacı süreçlerine katkı sağlamak için Yükseköğretim Kurulunca belirlenen miktarda ve sürede verilen aylık burstur.