Begonya tohumu nasıl dikilir?

İçindekiler:

  1. Begonya tohumu nasıl dikilir?
  2. Begonvil tohumu nasıl yapılır?
  3. Yumrulu begonya nasıl yetiştirilir?
  4. Begonya çiçeği hangi ayda ekilir?
  5. Begonvil hangi mevsimde dikilir?
  6. Begonya cicegi hangi ayda dikilir?
  7. Begonya hangi mevsimde açar?
  8. Begonya çiçeği hangi mevsimde yetişir?
  9. Çilli begonya çiçeği nasıl çoğaltılır?
  10. Çilli begonya hangi ayda dikilir?
  11. Begonya nasıl bir bitkidir?
  12. Sardunyalar hangi ayda dikilir?
  13. Begonvil çiçekleri nasıl dikilir?

Begonya tohumu nasıl dikilir?

Tohumların ekimi Toprağı saksıya yerleştirip düzleştirdikten sonra güzelce sulayın. Toprak üst yüzeyinin hafifçe kurumasına kadar bekleyin. Begonya tohumları o kadar küçüktür ki toz gibidir. Elinizden geldiğince seyrekçe serpin.

Begonvil tohumu nasıl yapılır?

Öncelikle Begonvil tohumunu ya da Begonvil yaprağını 1 gün boyunca su içerisinde bekletmeniz gerekir. Bekletilen tohum, çimlenme işlemi için oldukça verim sağlayacaktır. Bu sırada tohumu ekeceğiniz kap ya da saksının içerisinde bulunan toprağı elemeniz ve nemlendirmeniz gerekir.

Yumrulu begonya nasıl yetiştirilir?

Yumru soğanını mart ayında humuslu bir toprağa, çukur kısmı üstte kalacak şekilde dikin. Haziran ayında çiçekler açmaya başlayacaktır. Çiçek açtığı dönemler boyunca yumrulu begonyalar daha fazla su ihtiyacı hisseder. Bunu dengelemek içinde bir sprey yardımıyla yapraklarına su püskürtün.

Begonya çiçeği hangi ayda ekilir?

Bir süre sonra begonya çiçekleri yüzünü gösterecektir. Bu konuda unutmamanız gereken en önemli noktaysa çoğaltmak için seçeceğiniz zaman aslında. begonya çoğaltma için en uygun zaman nisan-mayıs aylarıdır, bizden söylemesi.

Begonvil hangi mevsimde dikilir?

Begonvil Fidanı Ne Zaman ve Hangi Ayda Dikilir? Begonvil fidanın bazı türleri yılın her döneminde dikilebilir. Fakat genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında begonvil fidanı dikimi yapılır.

Begonya cicegi hangi ayda dikilir?

begonya çoğaltma için en uygun zaman nisan-mayıs aylarıdır, bizden söylemesi.

Begonya hangi mevsimde açar?

Çiçeklerini yaz döneminde açan begonya çiçeği renkleri; sarı, kırmızı, pembe, beyaz ve turuncu renklere sahiptir.

Begonya çiçeği hangi mevsimde yetişir?

Ticaret için yetiştirilen Begonya türlerinin de 200 civarı olduğu eklenmiştir. Begonya bitkisinin çiçekleri yaz döneminde açar ve pembe, kırmızı, turuncu, sarı beyaz gibi renklere sahiptir. Yaprakları ise yuvarlak, yer yer iri, yer yer küçüktür. Çiçeğin çok fazla dalı olmaz, sapları ise yumuşak ve etlidir.

Çilli begonya çiçeği nasıl çoğaltılır?

ÇİLLİ BEGONYA ÇOĞALTMA * Tohumdan, çelikle ya da kök ayırma yöntemiyle çoğaltabilirsiniz. Tohumları kış mevsiminde uygun toprak üzerine, yüzeye yakın olacak şekilde dikiyoruz. İlkbahar mevsimine doğru filizlendikten sonra uygun saksılara bitkileri aktarabilirsiniz.

Çilli begonya hangi ayda dikilir?

Tohumları kış mevsiminde uygun toprak üzerine, yüzeye yakın olacak şekilde dikiyoruz. İlkbahar mevsimine doğru filizlendikten sonra uygun saksılara bitkileri aktarabilirsiniz. Çilli begonyayı (Begonya maculata) yapraktan çoğaltmak için bir adet orta büyüklükte yaprak seçilir.

Begonya nasıl bir bitkidir?

Begonya, ev ortamında yetişmeye elverişli olan canlı ve renkli bir süs bitkisidir. Çok çeşitli renklere sahip olan bu çiçeği genellikle beyaz ve kırmızı renklerde bulabilirsiniz. Nazik bir yapıda olmasa da bakımının iyi şekilde yapılması gerekiyor. Begoniaceae familya ailesindedir.

Sardunyalar hangi ayda dikilir?

SARDUNYA NE ZAMAN DİKİLİR? * Sardunya dikmek için en elverişli zaman don tehlikesinin geride kaldığı mayıs ayıdır.

Begonvil çiçekleri nasıl dikilir?

Genç bir begonvil dalından 10 cm uzunluğunda kesilir. Kesilen bu dalın olgun olması gerekmektedir. Dip kısımdaki yaprakları koparılır, üst kısımlar yapraklı bırakılır. Koparılan bu dal yeni sulanmış, nemli ama çok ıslak olmayan, geçirgen bir toprağa dikilir.