Zümre öğretmenler kimlerden oluşur?

İçindekiler:

  1. Zümre öğretmenler kimlerden oluşur?
  2. Zümre öğretmenler Kurulu ne yapar?
  3. Ilkokullarda zümre başkanı kim olur?
  4. Okul zümre toplantıları ne zaman yapılır?
  5. Şök ne zaman yapılır Yönetmelik?
  6. Rehber öğretmen zümre toplantısına katılır mı?
  7. Il zümre başkanı nasıl seçilir?
  8. Zümre öğretmenler okula gidecek mi?
  9. Sene Başı Zümre toplantıları ne zaman yapılır?
  10. 2021 Zumre toplantilari ne zaman?
  11. Şök nedir ne zaman yapılır?

Zümre öğretmenler kimlerden oluşur?

Cevap: Zümre Toplantıları: Eğitim kurumunda aynı sınıfı okutan veya alanı aynı olan öğretmenlerden oluşur. Alanında bir öğretmen olması durumunda zümre toplantısı, müdür veya müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısı ile yapılır.

Zümre öğretmenler Kurulu ne yapar?

Zümre başkanı aşağıdaki görevleri yapar: a)Zümre öğretmenleri kuruluna başkanlık eder. b)Sorumlu bulunduğu derslerle ilgili yıllık planların en iyi şekilde yapılmasını ve uygulanmasını sağlar. ... h)Sicil döneminde öğretmenlerin eğitim-öğretimle ilgili çalışmaları hakkında görüşlerini yazılı olarak müdüre bildirir.

Ilkokullarda zümre başkanı kim olur?

Ancak ilkokullarda zümreler; aynı sınıfı okutan öğretmenler ile varsa o sınıfta/sınıflarda derse giren alan öğretmenlerinden oluşur. Ayrıca ilkokullarda aynı sınıfı okutan sınıf öğretmenlerinden her sınıf seviyesinde sınıf zümre başkanı ve varsa aynı alan öğretmenlerinin her birinin alan zümre başkanı seçilir.

Okul zümre toplantıları ne zaman yapılır?

(4) (Değişik: 19 tarihli ve 15362682 sayılı Makam Onayı) Zümre toplantıları; ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda, ayrıca ortaöğretim kurumlarında kasım ve nisan ayları içinde eğitim kurumu müdürlüğünce planlanan tarihte bir iş günü içinde yapılır.

Şök ne zaman yapılır Yönetmelik?

Ancak, okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokullarda sınıf/şube öğretmenler kurulu oluşturulmaz. (2) Kurullar; ortaokul ve imam hatip Ortaokullarında ekim, şubat ve haziran ayları içerisinde, ortaöğretim kurumlarında ise kasım ve nisan ayları içerisinde yapılır.

Rehber öğretmen zümre toplantısına katılır mı?

Mevzuat, zaman, emek ve kaynak açısından değerlendirildiğinde rehber öğretmen/psikolojik danışmanların MEB Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yönergesi gereğince eğitim kurumları, ilçe ve il düzeyinde oluşturulan sınıf/alan zümreleri toplantılarına katılmalarının uygun olmadığı değerlendirilmektedir."

Il zümre başkanı nasıl seçilir?

(2) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Zümreler, öncelikle gönüllü olanlar arasından olmak üzere, yapılacak seçimle aralarından birini eylül ayından itibaren iki yıl süreyle başkan seçerler. Aynı şekilde yedek başkan seçilir. Zorunlu bir durum olmadığı sürece zümre başkanı değiştirilemez.

Zümre öğretmenler okula gidecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı ''Uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli yürütülmesi amacıyla zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada en az 1(bir) gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterini işleyecektir.

Sene Başı Zümre toplantıları ne zaman yapılır?

(4) (Değişik: 19 tarihli ve 15362682 sayılı Makam Onayı) Zümre toplantıları; ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda, ayrıca ortaöğretim kurumlarında kasım ve nisan ayları içinde eğitim kurumu müdürlüğünce planlanan tarihte bir iş günü içinde yapılır.

2021 Zumre toplantilari ne zaman?

d) İl Sınıf/Alan Zümreleri 6 Eylül 2021 tarihinde, e) Ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9 uncu sınıflarına yönelik rehberlik çalışmaları ise 6 -10 Eylül 2021 tarihleri arasında, f) Diğer Kurullar ise Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi hükümlerine uygun olarak yapılacaktır.

Şök nedir ne zaman yapılır?

(2) Kurullar; kasım ve nisan ayları içinde yapılır.İhtiyaç hâllerinde ise eğitim kurumu müdürünün, ilgili müdür yardımcısının, rehberlik öğretmeninin ya da sınıf/şube rehber öğretmeninin talebi ve eğitim kurumu müdürünün uygun görmesiyle toplanır.