Yeşil pasaportun geçerlilik süresi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Yeşil pasaportun geçerlilik süresi ne kadar?
  2. Kadınlarda yeşil pasaport kaç yaşına kadar?
  3. Memur çocukları kaç yaşına kadar yeşil pasaport?
  4. Çocukların yeşil pasaport süresi ne kadar?

Yeşil pasaportun geçerlilik süresi ne kadar?

Hususi pasaport, devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları taşıdıkları sürece bu memurların ailelerine, 5 yıllık süre ile verilen pasaport türüne denir. Yeşil renkli olduğu için yeşil pasaport olarak da adlandırılır. Hususi pasaportun birçok ayrıcalığı bulunur.

Kadınlarda yeşil pasaport kaç yaşına kadar?

Çocuklar için şartlar. Çocuklar, öğrenimlerine devam ettikleri sürece 25 yaşına kadar pasaportlarını kullanabilirler. Öğrenimleri sona erince bu durumu bildirmek ve yeşil pasaportlarını iptal ettirmek zorundadır. Kız çocuklar da 25 yaşın altında iken evlenirlerse yeşil pasaport statüleri sona eriyor.

Memur çocukları kaç yaşına kadar yeşil pasaport?

* Hususi Pasaportlar hak sahibi memur/emekli/istifa olanlar ve eşleri için 5 (Beş) yıllık süre ile verilir. * Ancak çocuklar için, diğer şartları taşımaları koşulu ile 18 ve 25 yaş sınırı, * Belediye Başkanları için ise görev süreleri dikkate alınarak süre belirlemesi yapılır.

Çocukların yeşil pasaport süresi ne kadar?

2- Ebeveynlerinin hakkından dolayı hususi damgalı pasaport alacak çocuklar için; “Öğrenci Belgesi” (Sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmeyecektir. Ayrıca ergin olmayan çocukların öğrenci olmamaları halinde 18 yaşına kadar hususi damgalı pasaport verilir.)