İnfaz koruma memuru alımı 2018 kaç puanla kapattı?

İçindekiler:

  1. İnfaz koruma memuru alımı 2018 kaç puanla kapattı?
  2. İnfaz koruma memuru alımı 2021 kaç puan?
  3. İnfaz ve koruma memuru nasıl olunur?
  4. Gardiyanlık hangi puan türüyle alıyor?

İnfaz koruma memuru alımı 2018 kaç puanla kapattı?

Adalet Bakanlığı, ülke genelinde cezaevleri bünyesine infaz koruma memuru alımı yapacak. Hala belli olmayan ilanda İKM alımı için KPSS puan şartı 70 olacak.

İnfaz koruma memuru alımı 2021 kaç puan?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü her yıl infaz koruma memuru yani eski adı ile gardiyan alımı yapıyor. Alımlar, Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılıyor. Başvurabilmek amacıyla adayların KPSS P3 puan türünden en az 70 puan ve üzerinde puan almış olmaları gerekir.

İnfaz ve koruma memuru nasıl olunur?

İnfaz ve Koruma Memuru yani gardiyan olmak isteyenler için alanla alakalı bir lisans bölümünden mezun olma şartı yoktur. Lisede adalet bölümünden mezun olmuş olmak başvuru için yeterlidir. Ancak başvuru yapacak olan her adayın Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan 70 ve üstünde puan almış olması beklenir.

Gardiyanlık hangi puan türüyle alıyor?

Adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı sınav ve/veya sözlü sınava, 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'nda; lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve üzeri puan alanlar başvurabilecektir.