Mikroçip nedir tüp bebek?

İçindekiler:

  1. Mikroçip nedir tüp bebek?
  2. Çip bebek kimlere uygulanır?
  3. Tüp bebek tedavisinin ne kadarını devlet karşılıyor?
  4. Mikroçip nasıl kullanılır?

Mikroçip nedir tüp bebek?

Mikroçip yöntemi ile sağlıklı spermlerin diğerlerinden ayırt edilmesi sağlanır. Sperm çipleri mikro kanalcıklardan meydana gelir. Mikro kanallar da iyi kalitedeki spermlerin seçimine yardım eder. Bu yöntem ile sağlıklı olmayan, DNA'sı ufak da olsa hasar görmüş her sperm bir bölümde toplanır.

Çip bebek kimlere uygulanır?

Çip bebek yöntemi de bu kapsamda geliştirilmiş, infertilite (kısırlık) problemi yaşayan çiftlere özel yardımcı üreme tedavileri olan tüp bebek ve aşılama kapsamlarında sperm seçmek için kullanılan bir yöntemdir.

Tüp bebek tedavisinin ne kadarını devlet karşılıyor?

6-5510 sayılı Kanun göre tüp bebek tedavisinde Kadının 23 yaşından büyük, 40 yaşından küçük olması gerekmektedir. IVF tedavisine başlanan kadının IVF uygulama tarihinde (embriyo transferinin yapıldığı tarih) 41 yaşından gün almış olması durumunda, IVF tedavisine ait bedeller Kurumca karşılanmaz.

Mikroçip nasıl kullanılır?

Kendisi çok küçük olan mikroçip yaklaşık bir pirinç tanesi büyüklüğündedir. Evcil hayvanların boynunun arkasındaki omuz bıçaklarının arasına deri altına implante edilmek suretiyle kullanılabilmektedir. Her çipin, bir mikroçip tarayıcı kullanmak suretiyle geliştirdiği ve algıladığı benzersiz bir numarası bulunur.