Konut kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

İçindekiler:

  1. Konut kira geliri beyannamesi nasıl verilir?
  2. Ilk defa kira geliri beyannamesi nasıl verilir?
  3. Konut kira vergisi yüzde kaç?
  4. 2020 yılı kira beyannamesi ne zaman verilir?
  5. Ev kira geliri kaç liraya kadar muaf?

Konut kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

Kira Gelir Beyannamesi Nasıl Verilir? Kira gelir beyannamesinin elektronik ortam üzerinden gönderildiğinden mükelleflerin vergi dairesine gitmeden Hazır Beyan Sistemine giriş yapmaları yeterlidir. Bu sisteme www.gib.gov.tr web adresi üzerinden ulaşılıyor ve yıllık kira geliri tutarı girilerek beyanname oluşturuluyor.

Ilk defa kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

İlk kez kira beyanı verecekler.. Kira beyanını ilk kez verecek mükelleflerin Vergi Dairesine gitmeleri gerekmiyor. Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile beyanda bulunulabiliyor. Vatandaşın sisteme girip beyannamesini gözden geçirmesi; eksiklik/hata/yanlışlık varsa düzeltmesi ve onaylaması gerekiyor.

Konut kira vergisi yüzde kaç?

Yani işyerinin kiracıları, ödeyecekleri kira üzerinden %20 oranında vergi kesecekler ve kiralayan adına vergi dairesine ödeyeceklerdir. Kimlerin vergi kesintisi yapmak zorunda olduğu Gelir Vergisi Kanunu'nun 94. maddesinde sayılmıştır.

2020 yılı kira beyannamesi ne zaman verilir?

Mükelleflerin, 1 Ocak 2020 – 31 Aralık 2020 dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için 2021 yılının MART ayının 1'inci gününden 31 inci günü akşamına kadar beyannamelerini vermeleri gerekmektedir. Bu dönem için beyannamelerin son verilme tarihi 'dir.

Ev kira geliri kaç liraya kadar muaf?

2020 yılı için istisna tutarı 6.600 TL'dir. Bu istisnadan sadece mesken kira geliri elde edenler faydalanabilir. Mesken kirası elde edip, beyan vermeyen veya eksik beyan edenler 6.600 TL'lik istisnadan yararlanamazlar.