Satır sonuna konulan çizgiye ne denir?

İçindekiler:

  1. Satır sonuna konulan çizgiye ne denir?
  2. Sözcükleri hecelerden ayırmak için hangi işaret kullanılır?
  3. Birleşik isimler satır sonunda nasıl ayrılır?
  4. Konuşma çizgisinin diğer adı nedir?
  5. Satır sonuna sığmayan kelimeleri bölmek için hangi işaret kullanılır?
  6. Ilköğretim nasıl hecelerine ayrılır?
  7. Uzun çizginin diğer adı konuşma çizgisi nedir?
  8. Kelimeleri ayırmak için ne kullanılır?

Satır sonuna konulan çizgiye ne denir?

Kısa Çizgi (-) / Noktalama İşaretleri Not: Satır sonunda, yer kalmadığı için yarım kalan kelimelerin bölünmüş olduğunu, yani devamının altta olduğunu göstermek için satır sonunda kullanılır. Bu görevde kullanılınca birleştirme çizgisi denir.

Sözcükleri hecelerden ayırmak için hangi işaret kullanılır?

Kısa çizgi (-) veya tire, sözcükleri birleştirmek ve tek bir sözcüğün hecelerini ayırmak için kullanılan bir noktalama işaretidir.

Birleşik isimler satır sonunda nasıl ayrılır?

Birleşik kelimeler satır sonunda bölünürken tek bir sözcükmüş gibi hecelere ayrılır. Ayırmada satır sonunda ve satır başında tek harf bırakılmaz. Kesme işareti satır sonuna geldiği zaman yalnız kesme işareti kullanılır;ayrıca kısa çizgi kullanılmaz.

Konuşma çizgisinin diğer adı nedir?

Türkçede kullanılan birçok noktalama işaretinden biri de uzun çizgidir. Uzun çizgi genel olarak konuşmaları belirtirken kullanılır. Farklı görevlerinin olup olmadığı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Uzun çizginin bir diğer adı da konuşma çizgisidir.

Satır sonuna sığmayan kelimeleri bölmek için hangi işaret kullanılır?

Türkçede satır sonunda kelimeler bölünebilir fakat heceler bölünemez. Satıra sığmayan kelimeler bölünürken satır sonuna kısa çizgi (-) konur. İlk heceden sonraki heceler ünsüzle başlar. Bitişik yazılan kelimelerde de bu kurala uyulur: ba-şöğ-ret-men, il-ko-kul, Ka-ra-os-ma-noğ-lu vb.

Ilköğretim nasıl hecelerine ayrılır?

İlkokul kelimesi her ne kadar karışık görünse de, doğru bir şekilde hecelerine ayrılabilir. İlk-o-kul şeklinde hecelerine ayırmak, doğru bir ayırmadır.

Uzun çizginin diğer adı konuşma çizgisi nedir?

Karşılıklı konuşmalarda konuşmanın ve konuşmacının değiştiğini belirtmek için cümlelerin başında (satır başında) kullanılır. Konuşma çizgisi de denir.

Kelimeleri ayırmak için ne kullanılır?

Noktalı virgül, bir noktalama işaretidir. Virgülle ayrılan kelime gruplarını ayırmak için kullanılır. Bazen de birbiri ardınca gelen sıralı cümleleri ayırır. Noktalı virgül, kendinden önce gelen kelimeye bitişik yazılır.