Askerlik borçlanması fiili hizmetten sayılır mı?

İçindekiler:

  1. Askerlik borçlanması fiili hizmetten sayılır mı?
  2. Askerlik borçlanması emeklilik yaşını nasıl etkiler?
  3. Askerlik hizmet süresinden sayılır mı?
  4. Askerlik kıdeme sayılır mi?
  5. Askerlik hizmeti memuriyetten sayılır mi?

Askerlik borçlanması fiili hizmetten sayılır mı?

Hava değişimi sürelerinin askerliğe, dolayısıyla memuriyete etkisi bakımından bazı noktaların bilinmesi gerekiyor. ... Muvazzaf askerlik hizmetini borçlanma halinde bu süreler hizmet süresine ekleniyor ve ayrıca fiili hizmet süresine de eklenmiş sayıldığından ikramiyeye esas hizmete de eklenmiş oluyor.

Askerlik borçlanması emeklilik yaşını nasıl etkiler?

3.2. Askerlik borçlanmasının emekliliğe etkisi Sigortalılığın başlangıç tarihinden önceki sürelerin borçlanılması halinde, sigortalılığın başlangıç tarihi, borçlandırılan gün sayısı kadar geriye götürülmektedir. Bu durum yaş olarak daha erken bir tarihte emeklilik imkanı sağlamaktadır.

Askerlik hizmet süresinden sayılır mı?

3-Memur olarak çalışırken, aylıksız izne ayrılarak ifa edilen muvazzaf askerlik süresi, bu sürelerin borçlanılıp borçlanılmadığına olmaksızın, yıllık izin süresinin hesabında hizmet süresi olarak değerlendirilir.

Askerlik kıdeme sayılır mi?

Yargıtay uygulaması, kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik sebebiyle ayrılan işçi yönünden borçlanılan askerlik süresinin de kıdem süresine ekleneceği şeklindedir. İşçinin ölümü halinde de mirasçıların talep edebileceği kıdem tazminatı hesabında borçlanılan askerlik süresinin dikkate alınması gerekir .

Askerlik hizmeti memuriyetten sayılır mi?

657 sayılı Kanunun "Muvazzaf askerlik görevini yaptıktan sonra Devlet memurluğuna girenlerin kademe intibakları" başlıklı 84 üncü maddesinde ise; "Muvazzaf askerlik görevini yaptıktan sonra Devlet memurluğuna atananlar adaylık esaslarına tabi olurlar ve muvazzaf askerlikte geçen süreleri asaletlerinin tasdikinden sonra ...