Türkiyede astrofizik bölümü var mı?

İçindekiler:

  1. Türkiyede astrofizik bölümü var mı?
  2. Astrofizik Bölümü Nedir?
  3. Astronomi ve astrofizik Bölümü ne iş yapar?
  4. Uzay bilimci olmak için hangi bölüm okunmalı?
  5. Astrofizikçi nerede çalışır?

Türkiyede astrofizik bölümü var mı?

Bu bölüm ülkemizde yalnızca dört farklı üniversite ve dört farklı ilde eğitimi verilmekte olan bir bölümdür. Bu bölümün haricinde Astronomi ve Astrofizik bölümü de 2020 yılı itibariyle öğrencilere merhaba demeyi amaçlamaktadır ve yalnızca bir üniversitede bulunmaktadır.

Astrofizik Bölümü Nedir?

Astrofizik; fizik ve kimya yasalarını yıldızların, gezegenlerin, galaksilerin, bulutsuların ve evrendeki diğer nesnelerin doğumunu, yaşamını ve ölümünü açıklamak için kullanan bir bilim dalıdır.

Astronomi ve astrofizik Bölümü ne iş yapar?

Astronomi ve uzay bilimleri mezunu olan kişiler gökbilimci olmaktadır. Bu bölümden mezun olan kişiler çeşitli birçok alanda veya uzay üstünde rahat bir şekilde çalışabilirler. Aynı zamanda da araştırma ve geliştirme bölümlerinde de görev alabilirler.

Uzay bilimci olmak için hangi bölüm okunmalı?

Astronomi temel bir bilim olup, evreni, yıldızları, gezegenleri ve diğer gök cisimlerini inceleyen bir bilim dalıdır. Astronomi bölümünde lisans eğitimini tamamladığınızda “Astronom” unvanı alırsınız. Ülkemizde astronomi bölümü 4 yıllık bir bölümdür ve MF1 puan türünden öğrenci alımı yapmaktadır.

Astrofizikçi nerede çalışır?

Üniversiteler ve Araştırma Merkezleri Bunlara ek olarak, gözlem araştırma merkezlerinde araştırmacı olarak çalışma imkanına erişirler. Hedefini yüksek tutan kişilerin ise, NASA'da çalışma imkanları mevcuttur. Zira ülkemizden bu alanda NASA'da görev almış birçok kişi bulunduğu görülecektir.