Karin ağrısı nereye vurur?

İçindekiler:

  1. Karin ağrısı nereye vurur?
  2. Gastrit karın şişkinliği yapar mı?
  3. Alerji karın şişkinliği yapar mı?
  4. Ülser karın şişkinliği yapar mı?

Karin ağrısı nereye vurur?

Vücutta göğüsle kasıklar arasında herhangi bir yerde hissedilen ağrı, karın ağrısı olarak tanımlanır. Karın ağrısı dendiğinde daha çok mide ve göbek bölgesi kastedilir. Hemen herkesin karın ağrısı tecrübesi olmuştur ve çoğu kez bu ağrıların kaynağı hazımsızlık gibi basit bir nedendir.

Gastrit karın şişkinliği yapar mı?

Akut gastrit, midede ve sırtta şiddetli ağrı, bulantı, kusma ve iştahsızlık ile karakterizedir. Kronik gastrit ise genellikle herhangi bir belirti vermez ya da sadece üst karında rahatsızlık hissi, hazımsızlık, şişkinlik ve öğünlerden sonra dolgunluk hissi gibi hafif belirtiler gösterir.

Alerji karın şişkinliği yapar mı?

Ağızda ve boğazda kaşıntı ve mukozada şişkinlik oral alerji sendromu olarak adlandırılır ve polen alerjisi olan kişilerde sıkca görüldüğü gibi gıdalara karşı çapraz reaksiyonlarda sıkca görülür. Bağırsak ve midede görülen tipik belirtiler midede şişkinlik, sancı, ishal, bulantı ve kusmadır.

Ülser karın şişkinliği yapar mı?

Çölyak, irritabl bağırsak sendromu, ülser, gastrit, dispepsi, kabızlık, mide ve bağırsak kanserleri, safra kesesi bozuklukları, mide fıtığı gibi hastalıklar bağırsak ve mide de gaz birikimine neden olarak şişkinlik oluşturur.