İsim değiştirme davası ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. İsim değiştirme davası ne kadar sürer?
  2. 18 yaşından küçük birinin ismi değiştirilebilir mi?
  3. Ad değiştirme nasıl yapılır?
  4. Ad ve soyad nasıl değiştirilir?
  5. İsim değişikliği davası kaç kere açılır?

İsim değiştirme davası ne kadar sürer?

İsim değiştirme dava süresi, isim değiştirme avukatı ile temsil olup olmadığına göre farklılık göstermektedir. Eğer avukat ile temsil yoksa isim değiştirmek için açılan dava, 4-6 ay arasında sonuçlanmaktadır. Avukat ile temsil varsa bu süre ortalama 1-3 ay arasında olmaktadır.

18 yaşından küçük birinin ismi değiştirilebilir mi?

18 yaşından küçük fakat ayırt etme gücüne sahip çocukların velileri isim değiştirme davası açmaktan kaçınırlarsa çocuk kendisi de dava açarak isim değiştirebilir. Bunun nedeni ayırt etme gücüne sahip olması ve isim hakkının kişiye sıkı sıkıya bağlı bir hak olmasıdır.

Ad değiştirme nasıl yapılır?

İsim değiştirmek için öncelerden mahkemeye dava açmak gerekmekteydi. Ancak şimdi sadece bir dilekçe doldurarak ve ardından bu dilekçeyi Adliye Hukuk Mahkemesi'ne göndererek isim değişikliği başvurusunda bulunmak mevcut. Dilekçe gönderildikten sonra da gerekli ödemeler yapılmak zorundadır. Bu ödemeler vezneye yatırılır.

Ad ve soyad nasıl değiştirilir?

Ad ve soyadı değiştirme talepleri nüfus müdürlüklerine yapılıyor. Nüfus müdürlüklerine bir dilekçeyle başvurarak, isim ve soyadı değişikliği talep edilebilir.

İsim değişikliği davası kaç kere açılır?

Böylelikle Nüfus Hizmetleri Kanunu' nda yapılan değişiklikle isim yahut soyisim değişikliği talebi ile dava açan ve kazanan kişiler haklı bir nedenin varlığı halinde isim yahut soyisim değişikliği talebi ile 2. kez dava açabilecek olup bu istemi talep ve dava konusu yapabilecektir.