Hz ibrahimin dedesi kimdir?

İçindekiler:

  1. Hz ibrahimin dedesi kimdir?
  2. Kur'an ı Kerim'e göre Hz ismail'in babası kimdir?
  3. Hz Ismailin soyundan gelen Araplara ne denir?
  4. Peygamber Efendimiz Türkler için ne dedi?
  5. Kuranda Türkler hangi ayette?
  6. Istanbul hadisi doğru mu?

Hz ibrahimin dedesi kimdir?

Nahor

Kur'an ı Kerim'e göre Hz ismail'in babası kimdir?

İsmail'in babası İbrahim peygamber, annesi ise Hacer'dir. Hz. İbrahim'in uzun bir dönem çocuğu olmamış ancak bir süre sonra Allah'a ettiği dualar karşılığını bulmuştur. İbrahim peygamber, Allah'ın da izniyle 86 yaşında oğlu İsmail'e kavuşmuştur.

Hz Ismailin soyundan gelen Araplara ne denir?

"Arab-ı mütearribe" veya "Arab-ı müsta'ribe" denilen Adnânîler'in ceddi Adnân b. Üded'dir. Bütün İslâm kaynakları Adnân'ın Hz. İbrâhim'in oğlu İsmâil'in soyundan geldiği konusunda birleşmekte, ancak hayatı hakkında fazla bilgi vermemektedirler.

Peygamber Efendimiz Türkler için ne dedi?

Hz. Peygamber (s.a.v.) Türklerin İslam'a gireceğine işareten şöyle buyurmuştur: "Türkler size dokunmadıkça siz de onlara dokunmayın" (Ebu Davud, Melahim, 8 (4302). Peygamberimiz'in (s.a.v.) 'Türklere dokunmayın' sözü, bu milletin İslam'ın güçlenmesine yapacağı katkıya işaret olabilir.

Kuranda Türkler hangi ayette?

Dolayısıyla biz, tıpkı birçok İslam Âlimi gibi Mâide Suresi´nin 54. ayeti kerimesinde bahsedilen ve övülen kavmin kesinlikle Türkler olduğuna inanıyoruz. Elbette en doğrusunu yine de bahse konu ayetin gerçek sahibi Allah bilir.

Istanbul hadisi doğru mu?

CEVAP: İstanbul'un Müslümanlar tarafından fethedileceğini müjdeleyen Peygamber sözü birçok kaynakta vardır. Peygamber'in, “İstanbul elbet feth olunacaktır, onu fetheden komutan ne güzel komutandır. ... Onu fetheden ordu ne güzel ordudur” buyurduğu birçok kaynakta geçmektedir.