Çöven ekmeği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Çöven ekmeği nasıl yapılır?
  2. Çöven ekmeği nedir?
  3. Çöven ekmeği nereden alınır?
  4. Ekmek hamuruna neden süt konur?
  5. Sütlü ekmek hamuru nasıl yapılır?

Çöven ekmeği nasıl yapılır?

Çöven Ekmeği Nasıl Yapılır? Bir gece önceden ekşi mayayı 1 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı un ile yoğurun. Serin bir yerde sabaha kadar bekletin. Sabahleyin 1 su bardağı ılık su, mısır unu, arpa unu, tuz ve yeteri kadar buğday unu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun, fazla sert kıvamlı olmasın.

Çöven ekmeği nedir?

Amasra'nın ve Bartın'ın yöresel ekmeğidir. Kepekli ekmeklere nazaran daha güzel tadı vardır. Taze kalma süresi normak ekmeklere nazaran 2-3 gün daha fazladır.

Çöven ekmeği nereden alınır?

Çöven Ekmeği Normal ekmeğe göre daha dayanıklı bir yapısı olan bu ekmek, balık restoranlarının haricinde ilçe merkezinde yer alan belediye binasının yanındaki ekmek fırınından temin edilebilmektedir.

Ekmek hamuruna neden süt konur?

Sütün yağlı yapısı ve enzimleri sudan daha iyi bir emülsiyon sağlar. Bu da hamura fazladan bir çıtırlık olarak yansır fakat hamurda elastikiyeti artırır.

Sütlü ekmek hamuru nasıl yapılır?

Yoğurma kabına ılık sütü şeker, mayayı koyup biraz beklettikten sonra unu ve tuzunun atıp tüm malzemeyi güzelce yoğurarak oldukça yumuşak ve ele hafif yapışan bir hamur elde edelim. Hamuru ne kadar yumuşak yoğurursanız ekmeğiniz o kadar yumuşak olur hamuru toparlamak için elinizi sıvı yağ batırıp yoğurun.