BCAA mi yoksa kreatin mi?

İçindekiler:

  1. BCAA mi yoksa kreatin mi?
  2. BCAA vs Glutamine hangisi?
  3. Glutamin sporda ne işe yarar?
  4. Glutamin mi kreatin mi?
  5. Glutamin Resource ne ise yarar?

BCAA mi yoksa kreatin mi?

BCAA, egzersiz sırasında yakıt için kullanım açısından mükemmel bir seçenektir. Cüzdanınızı fazla zorlamadan kas boyutunuzu artırmaya yardımcı olabilir. Kreatin ise, güç oluşturmak isteyenler için mükemmel bir egzersiz öncesi takviye görevi görür.

BCAA vs Glutamine hangisi?

BCAA ve Glutamin Arasındaki Fark Nedir? BCAA'lar, gıda takviyeleri veya protein içeren besinler gibi farklı kaynaklar aracılığıyla dışarıdan alınması zorunlu olan temel amino asitlerdir. Glutamin ise, vücutta doğal olarak üretilebilen ve yaygın olarak kaslarda bulunan temel olmayan bir amino asittir.

Glutamin sporda ne işe yarar?

Glutamine vücudun nitrojen taşıyıcısıdır diyebiliriz. Yani kaslara spor esnasında ihtiyacı olan enerjiyi taşır. Bu sebeplerle vücutta bulunan glutamine miktarı ne kadar düşerse kas azalması o oranda oluşur. Hastanelerde de, özellikle yanık tedavilerinde, glutamine kullanımı yaygın hale gelmeye başlamıştır.

Glutamin mi kreatin mi?

İkisi de ayrı bir amaca hizmet eder. Kreatin, kaslarınıza enerji sağlar ve büyüme ve iyileşme için gerekli suyu çeker. Glutamin ise, kaslarda bol miktarda bulunan, ve proteinin yapı taşı olan bir amino asittir. Egzersiz sonrası kas büyümesini ve iyileşmesini sağlamak için vücudunuza protein gereklidir.

Glutamin Resource ne ise yarar?

Metabolik stres, travma, ağır yanık gibi vakalarda ortaya çıkan, artmış glutamin ihtiyacının karşılanması ve tedavinin desteklenmesi için Toz L-Glutamin. Resource Glutamin'in içeriği olan L-Glutamin, metabolik stres, travma ya da ağır yanık gibi vakalarda ortaya çıkan, artmış glutamin ihtiyacını karşılar.