Hususi kamyonet kaç yılda bir muayene edilir?

İçindekiler:

  1. Hususi kamyonet kaç yılda bir muayene edilir?
  2. Kamyonet muayenesi kaç yılda?
  3. Jip muayenesi kaç yılda?
  4. Kamyonet Egzoz Muayene kaç yılda bir yapılır?
  5. Özürlü araç muayenesi kaç yılda bir yapılır?
  6. Hangi araçlar için K Belgesi gerekli?
  7. Doblo egzoz Muayene kaç yılda bir yapılır?
  8. Egzoz emisyon kaç yılda bir yapılır?
  9. Minibüs ruhsatlı araçlar kaç yılda bir muayene olur?

Hususi kamyonet kaç yılda bir muayene edilir?

Hususi/Resmi Otomobiller İlk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir (M1G sınıfındaki hususi ya da resmi arazi taşıtları da bu grupta yer alır).

Kamyonet muayenesi kaç yılda?

Diğer motorlu araçlar sınıfında yer alan taksi, kamyon, otobüs vb. ticari araçlar ve römorkları ilk 1 yaş sonrasında yılda bir kez muayene edilir. Motosiklet vb. iki ya da üç tekerlekli araçlar ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 2 yılda bir kez araç muayenesinden geçer.

Jip muayenesi kaç yılda?

suv olup olmamasının bir önemi olmamalı. Hususi ise 2 yıl, ticari ise 1 yıl.

Kamyonet Egzoz Muayene kaç yılda bir yapılır?

Egzoz Emisyon Kaç Gün Geçerli? Binek araçlarda ve resmi araçlar 3 yılda bir yaptırılması gereken bu muayene, ticari araçlarda her yıl yaptırılmalıdır.

Özürlü araç muayenesi kaç yılda bir yapılır?

Engelli araç sürücüleri panelvan, binek otomobil ve kamyonet gibi araçlarda ÖTV ödemeden oldukça düşük fiyatlarla araç alımlar yapabilir. Ancak bu hak engelli bireylere 5 yılda bir sunulur. Bu süre içinde söz konusu olan araç satıldığında da ilgili ÖTV tutarı maliyeye geri ödenir.

Hangi araçlar için K Belgesi gerekli?

Tescil belgesinde kamyon ya da kamyonet olarak geçen ve ticari yük taşıyan tüm araçların K Yetki Belgesi'ne sahip olması zorunludur. Bu belge aynı zamanda nakliye yapan araçların azami ağırlıklarını da belirtir. K1 Belgesi alma şartlarını taşıyan bütün gerçek ve tüzel kişiler yük taşımacılığı yapabilir.

Doblo egzoz Muayene kaç yılda bir yapılır?

Egzoz Emisyon Ölçümü Geçerlilik Süresi Hususi (Binek) ve Resmi Otomobillerde: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir ölçüm yapılmalı.

Egzoz emisyon kaç yılda bir yapılır?

Egzoz gazı emisyon ölçümü; - Hususi (Binek) ve Resmi Otomobillerde: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir, - Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.

Minibüs ruhsatlı araçlar kaç yılda bir muayene olur?

Aracınız otomobil sınıfında değerlendirilir ise muayene periyodunuz ilk 3 yıl sonunda ve devamında 2 yılda bir olarak, kamyonet sınıfında değerlendirilir ise ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir kez olarak periyodunu sürdürecektir.