Lüfer avında hangi yem kullanılır?

İçindekiler:

  1. Lüfer avında hangi yem kullanılır?
  2. Lüfer hangi suyu sever?
  3. Levrek saat kaçta tutulur?
  4. Marmara denizinde hangi ayda hangi balık avlanır?
  5. Lüferin büyüğü hangi balık?
  6. Levrek hangi meralarda olur?

Lüfer avında hangi yem kullanılır?

Ustura gibi keskin dişlere sahip olan lüfer, balıkçılar tarafından "dişli" diye de anılır. Hemcinsleri dahil hemen her tür balığa saldırır, parçalar ve yer. Başlıca yemleri zargana, istavrit, kıraça, izmarit, kolyoz ve uskumru vonozları, istrongilos, hamsi, aterina, çamuka ve ilaryadır.

Lüfer hangi suyu sever?

Balıkçıların avlamayı en sevdiği balıkların başında gelen lüfer oldukça zeki bir balıktır. Karadeniz, Marmara ve Ege suları arasında durmadan dolaşır. Kış aylarında Ege'de yaşayan lüfer yaz aylarında ise Karadeniz'de yaşar. Ilık suları seven lüferlerin göç süresi oldukça kısa sürer.

Levrek saat kaçta tutulur?

Zaman seçimi: Levrek avlamak için en uygun saatler sabahın ilk ışıklarıdır. Çünkü levreğin en hareketli olduğu zaman sabah saatleridir. Özellikle sonbahar ve kış aylarında at-çek yaparak veya yemli takımlarla sabahın ilk saatleri verimli olacaktır. Yine, gün batımı saatlerinde de levrek avı yapılabilir.

Marmara denizinde hangi ayda hangi balık avlanır?

Gezici Balıkların su yoludur Marmara Denizi Karadaniz'e çıkmazlar. Marmara Denizi'nde gezici balıklar, en çok nisan-mayıs ve ekim-aralık aylarında avlanmaktadır. Yerli balıklar olarak, kefal, karagöz, çipura, orfoz, lahoz sayılabilir. Bu balıklar Marmara ve Ege'de yerleşerek yerli balıklar olmuştur.

Lüferin büyüğü hangi balık?

Özellikle 35 cm'e kadar olanı lüfer olarak adlandırılır. Daha büyüklerine Kofona ve Sırtıkara adı verilir.

Levrek hangi meralarda olur?

Levrek Serranidae familyasından olup, bilimsel adı Dicentrarchus labrax'tır. Avrupa levreği diye adlandırılır ve İngiltere sahillerinde, Kuzey Afrika, Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz'de bulunur.