Menopoz ilacı nedir?

İçindekiler:

  1. Menopoz ilacı nedir?
  2. Menopoz döneminde doktora gidilir mi?
  3. Menopozda karın şişkinliği olur mu?
  4. Menopozla ilgili hangi doktora gidilir?

Menopoz ilacı nedir?

Erken menopozda uygulanacak en etkili tedavi östrojen tedavisidir. Herhangi bir nedenle hastanın rahmi alınmış ise tek başına, diğer durumda ise progesteron eklenerek uygulanıyor. Tedavi ardışık ya da devamlı uygulanabiliyor ağızdan ya da cilde yapıştırma şeklinde olabiliyor.

Menopoz döneminde doktora gidilir mi?

Kadınlarda 42 yaş ve öncesi erken menopoz olarak kabul edilmektedir. 30'lu yaşlarda gebelik beklentisinde olan kadınlar özellikle düzensiz adet sorunu yaşıyorsa mutlaka doktora başvurmalıdır.

Menopozda karın şişkinliği olur mu?

Kadınlarda yumurtaların tükendiği dönem olan menopoz sürecinde, ilk 5 yıl içinde hızla kemik erimesi görüldüğü ve karın şişmesi, hazımsızlık, kabızlık, ishal gibi bulguların yumurtalık tümörü açısından mutlaka incelenmesi gerektiği belirtildi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr.

Menopozla ilgili hangi doktora gidilir?

Uygun tedavi hastalarda bu yakınmaları ortadan kaldırabilir. Menopoz sürecine girdiğini düşünen bir kadın hastanelerin hangi servislerine, hangi uzman doktora gitmeli? Kadın doğum uzmanına başvurmalılar. Kadın doğum uzmanı gerekli incelemeleri yaptıktan sonra tedaviye karar verir.