Buzluktan çıkan bezelye düdüklüde kaç dakikada pişer?

İçindekiler:

  1. Buzluktan çıkan bezelye düdüklüde kaç dakikada pişer?
  2. Düdüklü tencerede bezelye yemeği nasıl yapılır?
  3. Konserve bezelye pişirilir mi?
  4. Kuru bezelye kaç dakikada pişer?
  5. Fırında bezelye kaç dakikada pişer?

Buzluktan çıkan bezelye düdüklüde kaç dakikada pişer?

Düdüklü tencerede 15 dk pişirilip ateşten alınır. Afiyet olsun.

Düdüklü tencerede bezelye yemeği nasıl yapılır?

Bezelyeleri koyduktan sonra rendelenmiş domatesi ekliyoruz 1-2 kere karıştırıp sıcak suyu üzerine hafif çıkacak kadar koyuyoruz. Tuzu ve küp şekeri koyup düdüklünün kapağını kapatıyoruz. Benim düdüklüm de 20 dk da pişiyor. Dilerseniz pişirirken karabiber kırmızı toz biber veya sebze baharatı ekleyebilirsiniz.

Konserve bezelye pişirilir mi?

Konserve bezelye belli bir miktar pişmiş olduğu için kavurma kısmında bezelyeyi eklemiyoruz. Yaklaşık 20 dk, patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra bezelyeyi de ekleyip bir 10 dk daha pişirip yarım saat dinlendirdikten sonra yemeğe hazır. Tuz ve baharat miktarı damak zevkine göre değişebilir.

Kuru bezelye kaç dakikada pişer?

Kuru bezelyeyi de diğer bakliyat ürünlerinde olduğu gibi düdüklü tencerede haşlayabilirsiniz. Veya kapaklı bir tencerede kaynayana dek bekleyebilirsiniz. Kaynar kaynamaz, ateşi kısıp buharın çıkması için kapağı hafifçe aralayarak 90 dakika boyunca ya da yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Fırında bezelye kaç dakikada pişer?

Fırın tepsimize yağımızı döküp sırasıyla soğanları patatesleri ve bezelyeleri koyuyoruz. 1 litre sıcak suyun 2 bardağıyla salçayı eziyoruz. Salçalı suyu tepsiye orantılı şekilde döküp ardından kalan suyumuzu ekliyoruz. 200 derece fırında tam 40 dakika pişirdikten sonra baharatları ekleyip 10 dakika daha pişiriyoruz.