Doğum sırasında NST kaç olur?

İçindekiler:

  1. Doğum sırasında NST kaç olur?
  2. NST probları nasıl yerleştirilir?
  3. NST cihazında sancı nasıl anlaşılır?
  4. NST de kasılma nasıl belli olur?

Doğum sırasında NST kaç olur?

NST sancı ve kasılmaların takibi için de kullanılabilir. 'NST'de sancı değeri kaç olmalı, NST'de sancı sınırı kaçtır? ' gibi sorularla sıklıkla karşılaşılır. 20 dakika süreyle en az 3 düzenli ve 40 mmHg üzerindeki NST kasılma değerleri, doğumun başladığına işaret eder.

NST probları nasıl yerleştirilir?

NST testinde öncelikle anne adayının sedyeye yatırılması sağlanır. Karın bölgesine bebeğin kalp atışlarının en kuvvetli duyulduğu yerde kardiyotokografi cihazının kalp atışlarını algılayan probu bağlanır. Rahim kasılmalarını algılayan karnın tepe noktasına ise diğer bir prob yerleştirilir.

NST cihazında sancı nasıl anlaşılır?

Eğer NST cihazında %40 üzeri ve 20 dakika süre içinde en az 3 düzenli sancı yaşanıyorsa, o zaman doğum sancısı olarak belirlenir ve vücut artık doğum için hazırdır demektir. Eğer normal doğum olacaksa bu sancılar ve kasılmalar doğum sırasında da hissedilmeye devam edilir.

NST de kasılma nasıl belli olur?

Bu yapılanlara cevap vermeyen, sıklığı ve şiddeti artan kasılmaların varlığında hekim kontrolü gerekir. NST cihazında sancıların varlığı, rahim ağzında kısalma, silinme veya açılma gibi birtakım değişikliklerin olması durumunda bu sancıların gerçek sancı olduğuna kanaat getirilir.