Üniversite kazanıp kayıt yaptırıp gitmezsek ne olur?

İçindekiler:

  1. Üniversite kazanıp kayıt yaptırıp gitmezsek ne olur?
  2. Kayıt Sildirmeden başka üniversiteye kayıt yaptırılır mı?
  3. Üniversiteye gidilmezse ne olur?
  4. Mezun olmadan başka üniversiteye gidebilir mi?
  5. Üniversiteye kayıt yaptırmayan ek tercih yapabilir mi?
  6. Bir dönemde kaç devamsızlık hakkı var?

Üniversite kazanıp kayıt yaptırıp gitmezsek ne olur?

Tercih yapıp yerleşemeyen öğrencilerin diploma puanı sınava girdiklerinde düşmez. ... Açıköğretim fakültesinde herhangi bir bölüme ön lisans ya da lisans olması fark etmeksizin yerleştirilen ancak kayıt yaptırmayan öğrencilerde puan düşüşü olmaz.

Kayıt Sildirmeden başka üniversiteye kayıt yaptırılır mı?

Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. ... Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Bu yolla ayrılan öğrencinin kaydının yeniden yapılması mümkün değildir.

Üniversiteye gidilmezse ne olur?

Yani öğrenciler puan kaybı yaşamaz. ... Öğrenci istediği bölümü-üniversiteyi kazanıp gitmekten vazgeçerse puan kaybı yaşanır. Bölüm kazanıp okula devam ederken bir sonraki sene sınava tekrar girilirse puan kaybı yaşanır. Açıköğretim eğitimi sonrasında üniversite kazanılırsa ve gidilmezse puan kaybı yaşanır.

Mezun olmadan başka üniversiteye gidebilir mi?

Çünkü YÖK mevzuatına göre bir yükseköğretim düzeyinde bir örgün lisans eğitimi gören öğrencinin başka bir lisans programına kayıt yaptırabilmesi mümkün değildir. ... Eski üniversitesinden kaydını sildiren öğrenciler, yine gerekli evrakları hazırlayarak yeni üniversiteye kaydını yaptırabilir.

Üniversiteye kayıt yaptırmayan ek tercih yapabilir mi?

Üniversiteye yerleşen ancak kayıt yaptırmayanlar ek yerleştirme başvurusunda bulunur mu? Üniversite (YKS tercihi) tercihinde bulunan bunun sonuncunda ÖSYM YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir üniversite bölümününe yerleşen adaylar, kayıt yaptırmaması durumunda YKS ek tercih başvurusunda bulunamaz.

Bir dönemde kaç devamsızlık hakkı var?

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.