Tasarruflu ampuller ne kadar tasarruf sağlar?

İçindekiler:

  1. Tasarruflu ampuller ne kadar tasarruf sağlar?
  2. Tasarruflu lambalar hangileri?
  3. Tasarruflu ampuller ne kadar enerji harcar?
  4. Ampuller floresan lambadan daha tasarruflu mudur?
  5. En iyi led ampul hangi marka?
  6. 1 ampul 1 ayda kaç tl yakar?
  7. Geçmişte hangi aydınlatma araçları kullanılmaktadır?

Tasarruflu ampuller ne kadar tasarruf sağlar?

Tasarruflu ampuller alış fiyatıyla pahalı gibi görünse de kullanım ömrü boyunca (10 bin saat) sağladığı avantajlarla fazlasıyla kâra geçmenizi sağlıyor. 15 Watt'lık tasarruflu ampulün, 75 Watt'lık eski tip ampule (kullanım ömrü 1000 saat) göre kullanım ömrü boyunca yaklaşık 684 kilovatsaat avantajı var.

Tasarruflu lambalar hangileri?

Günümüzde LED'ler, en fazla enerji tasarrufu sağlayan aydınlatma teknolojisi olarak öne çıkmaktadır. LED'lerin ve LED lambaların lm/W oranı, yani watt başına yaydığı ışık miktarı, diğer teknolojilere göre oldukça yüksektir. LED lambalar sadece enerji tasarrufu değil, aynı zamanda uzun kullanım ömrü de sunmaktadır.

Tasarruflu ampuller ne kadar enerji harcar?

Yaklaşık 800 lumen aydınlatma sağlayan, 2700 kelvin sıcaklığa sahip akkor bir ampul 60 Watt enerji tüketir. Aynı değerlerdeki enerji tasarruflu ampuk 16 Watt tüketir. LED ise sadece 9 Watt tüketerek aynı aydınlatmayı sağlayabilir.

Ampuller floresan lambadan daha tasarruflu mudur?

Ancak günümüzde floresan lambalar evlere de girdi. Normal ampullere göre enerji tasarufuna % 75 oranında katkı yapar. Geçmiş zamanlara göre fiyatlarının daha aşağı çekilmesiyle yaygınlaştı. Hala normal ampullere göre daha pahalı olsalar da kullanım ömürleri neredeyse 10 kat daha fazladır.

En iyi led ampul hangi marka?

Philips CorePro LED Lamba aldığı 9,6 puanla test sonucunda birinci sıraya yerleşti. Philips'in LED lambası lm/W verimliliğiyle yani watt başına verdiği ışık ile öne çıkıyor.

1 ampul 1 ayda kaç tl yakar?

Günde ortalama 10 saat çalışan bir ampul ayda 15 TL gibi bir tutar ile elektrik faturasını şişirmektedir. Buna göre tasarruflu bir aydınlatma için; Aydınlatma araçlarını lüzum oldukça kullanmak.

Geçmişte hangi aydınlatma araçları kullanılmaktadır?

Geçmişten Günümüze Aydınlatma Araçları
  • Ateş Ateşin ne zaman bulunduğu tam olarak bilinmese de güneş ve yıldızdan sonra ilk aydınlatma aracımız ateştir. ...
  • Meşale. ...
  • Yağ lambası ...
  • Mum. ...
  • Gaz lambası ...
  • Ampul. ...
  • Floresan lamba. ...
  • Led lamba.