Büyük Selçuklu Devleti Nizamülmülk nasıl öldü?

İçindekiler:

  1. Büyük Selçuklu Devleti Nizamülmülk nasıl öldü?
  2. Melikşah karısı neden sürgün edildi?
  3. Selçuklu Elçin hatun kiminle evlendi?
  4. Seferi Hatun kimdir?
  5. Selçuklu Zübeyde Hatun kimdir?

Büyük Selçuklu Devleti Nizamülmülk nasıl öldü?

Nizam'ül Mülk'ün vezirliği 27 yıl sürdü. Nüfuz sahibi devlet adamı, Haşhaşiler tarafından 10 Ekim 1092'de Cumartesi gününde öldürüldü. Konu hakkında çeşitli rivayetler vardır. Abdurrahman İbnü'l Cevzi'ye göre: "Nizam'ül-ülk, yolda, 10 Ramazan (14 Ekim 1092)'da öldürüldü.

Melikşah karısı neden sürgün edildi?

Celâliye Hatun olarak da bilinen Selçuklu Devleti'nin hükümdarı Melikşah'ın eşi ve I. ... Yönetimde çıkabilecek karışıkların önüne geçmek için Sultan Melikşah'ın ölümünü gizleyen Terken Hatun, Halife Muktedî'den oğlu Mahmud adına hutbe okutmasını istedi.

Selçuklu Elçin hatun kiminle evlendi?

1064 veya 1068 yılında Sultan Melikşah ile evlenmiştir.

Seferi Hatun kimdir?

Sultan Alparslan'ın karısı ve Melikşah'ın annesi olan Seferiye Hatun, devletin baş hatunudur ve sarayda her şey ondan sorulur. Selçuklu soyuna ve kanına çok düşkün olduğundan Karahanlı soyundan gelen Terken Hatun'a karşı hep mesafelidir.

Selçuklu Zübeyde Hatun kimdir?

Zübeyde Hatun (ö. 1099, Rey), Büyük Selçuklu İmparatorluğu Sultanı Melikşah'ın eşi, Berkyaruk'un annesidir. Babası Çağrı Bey'in oğlu Emir Yakuti'dir. Sultan Melikşah ile evlendi. Kocası Melikşah üzerinde etkiliydi. 1081 yılında Berkyaruk'u dünyaya getirdi.