2015 tarihli E sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır?

İçindekiler:

  1. 2015 tarihli E sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır?
  2. E sınıfı ehliyet C sınıfını kapsar mi?
  3. Tırı hangi ehliyet kullanıyor?
  4. E sınıfı ehliyet kaç yıl geçerli?

2015 tarihli E sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır?

E Sınıfı Ehliyet Otobüs kullanmak isteyen sürücü adayları için 24 yaşını doldurmak ve kamyon kullanmak isteyen sürücü adayları için 22 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. E sınıfı ehliyetine sahip olan sürücüler aynı zamanda M, B, B1, D1 ve F sınıfı araçları sürme yetkisine sahiptir.

E sınıfı ehliyet C sınıfını kapsar mi?

C SINIFI EHLİYET NEDİR VE NASIL ALINIR 2016 yılından önce alınan E Sınıfı ehliyetinizi 28.04.1997 tarihinden önce alanlar TIR (çekici) kullanabilirler. Bu tarihten sonra E alanlar TIR kullanmak için mutlaka C sınıfı ehliyete baş vurvaları gerekir.

Tırı hangi ehliyet kullanıyor?

CE sınıfı ehliyet: tır ve kamyon gibi çekici araçları kullanabilmek için gereken ehliyet belgesidir. CE sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen kişilerin öncelikle C sınıfı sürücü belgesini almaları gerekir. C sınıfı sürücü belgesi almak için ise B sınıfı ehliyetin alınması ön koşulu vardır.

E sınıfı ehliyet kaç yıl geçerli?

Yeni E sınıfı ehliyet 5 yıl geçerli. Diğerlerinde süre ise 10 yıl. Geçerliliğin sona ereceği tarih çipli ehliyetin üzerinde ayrıca belirtiliyor. Süre dolunca yeni ehliyet için tekrar başvuruluyor.